Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυτ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο μετέφερε τα συλλυπητήριά του για όσους έχασαν τη ζωή τους στη χθεσινοβραδινή αιματηρή τρομοκρατική ενέργεια, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα σε ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν καταδικάζοντας την επίθεση δήλωσε ότι η τρομοκρατία είναι απαράδεκτη "από όποιον κι αν προέρχεται, όποιος κι αν είναι ο δράστης".

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως ως χώρα που γνωρίζει πολύ καλά το αιματηρό και προδοτικό πρόσωπο της τρομοκρατίας, "μοιράζονται τον πόνο του ρωσικού λαού ως έθνος, ως κράτος".

Ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση στην τουρκική πρωτεύουσα, μια μόνο εβδομάδα πριν τις δημοτικές εκλογές, υπενθύμισε ότι πριν από ένα αιώνα ο εχθρός, δηλαδή εννοούσε οι Έλληνες, χωρίς να τους κατονομάζει, είχαν φτάσει προ των πυλών της Άγκυρας.

«Πριν από έναν αιώνα, ο εχθρός είχε βρεθεί προ των πυλών της Άγκυρας. Ο απόηχος της ισχυρής θέλησης που προβλήθηκε εκείνες τις δύσκολες ημέρες, όταν ακούγονταν οι ήχοι των κανονιών από το Κοινοβούλιο στο Ουλούς, είναι ακόμη ζωντανός», δήλωσε.