Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θξυδρ

Την απαίτηση από την Ελεγκτική Υπηρεσία έτσι ώστε να ανακτηθούν τα χρήματα επιδομάτων γραμματέως από το Υπουργείο Οικονομικών, τα οποία δίνονταν στους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας και Προέδρους της Βουλής.

Συγκεκριμένα, όπως είπε στο Μέρα Μεσημέρι στον ΑΝΤ1 ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης, το επίδομα γραμματέως φτάνει περίπου τα 40 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο ενώ η έρευνα της Ελεγκτική Υπηρεσίας αφορά μόνο το 2023 με την Υπηρεσία να καλεί το Υπουργείο να ελέγξει και όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως είπε ο κ. Πετρίδης αυτό που πρέπει να κάνει το Υπουργείο Οικονομικών που δίνει αυτά λεφτά είναι να δει από τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις τι δόθηκε στα άτομα που, όπως ανέφερε, υποτίθεται εργάζοντας ως ιδιαιτέρες γραμματείς έτσι ώστε να διαφανεί το ποσό που πρέπει να ανακτηθεί.

«Αυτά τα ποσά εξακολουθούν μέχρι και σήμερα εν έτη 2024 να πληρώνονται και θα πρέπει να γίνει προσαρμογή στο ύψος το οποίο δίνεται. Έχουμε δει περιπτώσεις όπου δίνουμε 40 χιλιάδες ευρώ στον αξιωματούχο και αυτός εργοδοτεί άτομο για 20 χιλιάδες ευρώ άρα οι υπόλοιπες 19 χιλιάδες ευρώ που τις πήρε και δεν τις έδωσε θα πρέπει να ανακτηθούν από τον αξιωματούχο» είπε ο κ. Πετρίδης.