Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθυ

Σε εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος οφείλεται η έκρηξη, που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε εκτός λειτουργίας νυχτερινό κέντρο, που βρίσκεται στη περιοχή Περνέρα στον Πρωταρά.

Όπως δήλωσε ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης (ΑΔΕ) Αμμοχώστου «λίγο πριν τις δύο σήμερα τα ξημερώματα, λήφθηκε πληροφορία στο Κέντρο Ελέγχου Μηνυμάτων της ΑΔΕ Αμμοχώστου για έκρηξη στο συγκεκριμένο υποστατικό. Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου και του ΤΑΕ Αμμοχώστου επισκέφθηκαν τη σκηνή και, από προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε πόρτα τύπου ρόλεξ στην ανατολική πλευρά του υποστατικού προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές».

Πρόσθεσε ότι «η σκηνή αποκλείστηκε και τέθηκε υπό φρούρηση, ενώ σήμερα διενεργήθηκαν εξετάσεις από εμπειρογνώμονες και πυροτεχνουργούς του Αρχηγείου Αστυνομίας. Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού με εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος».

Από τη σκηνή, συνέχισε ο κ. Θεοδούλου, «παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία θα αποσταλούν για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις των ανακριτών του ΤΑΕ Αμμοχώστου βρίσκονται στο αρχικό στάδιο και διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα που οδήγησαν στην τοποθέτηση και πυροδότηση του εκρηκτικού μηχανισμού».

Ανέφερε ακόμα ότι "το υποστατικό βρισκόταν εκτός λειτουργίας, με τους ανακριτές να εξετάζουν υπόθεση καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες".

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.

λιθ
κθυ