Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Την μούττη της Σαρακοστής έκοψε η Κύπρος. Πλήθος εκδρομέων βρέθηκαν σε αγρούς, χωράφια και χώρους πρασίνου για να γλεντήσουν και να τιμήσουν δεόντως τα σαρακοσκιανά  εδέσματα, όπως το επιβάλλει άλλωστε η μέρα.

Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους διοργάνωσαν αρκετοί δήμοι σε ολόκληρη την Κύπρο. Στην Λευκωσία, Σαρακοστιανό γλέντι με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, στήθηκε από τον Δήμο Λακατάμιας στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαιού.

Οι φουκούδες με εκλεκτά εδέσματα όπως χταπόδια και σουπιές, είχαν την τιμητική τους, ενώ το τραπέζι ξεχείλιζε από λαγάνες, κουλούρια, ταραμά και ταχίνι. Από τα σαρακοστιανά τραπέζια δεν μπορούσε να λείπει και η φασολάδα που προσέφερε ο Δήμος.

Στο Πάρκο Αθαλάσσας, δεκάδες οικογένειες έφαγαν τα νηστήσιμα εδέσματα και πέταξαν χαρταετό, με τους μικρούς μπαλαδόρους να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους κάτω από τη σκιά των πεύκων.

Με τον Μιχάλη Τερλικκά και τη μουσική παρέα του πέρασε την Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος Ιδαλίου, ενώ με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα γιόρτασε την ημέρα και ο Δήμος Γερίου.

Από την σημερινή ημέρα δεν θα μπορούσε να λείπει και το αγαπημένο παιχνίδι μικρών και μεγάλων, το πέταγμα του χαρταετού, με χιλιάδες χαρταετούς να κατακλύζουν τους αιθέρες σε ολόκληρο το νησί.

Από σήμερα αρχίζει και επίσημα η νηστεία της Σαρακοστής με αρκετούς πιστούς να απέχουν από το κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά και το λάδι μέχρι τις 5 Μαΐου και την Ανάσταση του Θεανθρώπου.

Ο μουντός καιρός δεν απέτρεψε τον κόσμο να απολαύσει το μεσημεριανό, νηστίσιμο γεύμα του και να παίξει παραδοσικά παιγνίδια. Πάντα όμως υπό τον φόβο των βροχών, η οποίες ήρθαν τελικά το απόγευμα.