Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά υπόθεση εναντίον δύο προσώπων, ηλικίας 28 και 20 ετών, τα οποία συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα τα ξημερώματα σήμερα για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθησης της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής κατά παράβαση του Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Νόμου και αδικήματα του Περί Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Νόμου.

Οι δύο ύποπτοι, οι οποίοι διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών  (ΚΕΠΥ) Πουρνάρα, συνελήφθησαν, μετά από αξιολόγηση σχετικών πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες, πρόσωπα προβαίνουν στην ανάρτηση βίντεο στο διαδίκτυο, με τα οποία ανακοινώνουν την άφιξη μεταναστών στην Κύπρο, με σκοπό να ενημερώνονται οι διακινητές και να προβαίνουν σε ενέργειες είσπραξης οφειλών.

Όπως διαπιστώθηκε, σχετικό βίντεο για την άφιξη νεοεισερχόμενων μεταναστών στο ΚΕΠΥ Πουρνάρα είχε αναρτηθεί το απόγευμα χθες σε σχετικό Μέσο στο διαδίκτυο.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν η Αστυνομία προέβη στη σύλληψη των εν λόγω προσώπων, τα οποία οδηγήθηκαν σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησής τους για οκτώ ημέρες.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.