Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Φιλές και φίλοι κηρύσσω την έναρξη του μεγάλου καρναβαλιού 2024».  Χιλιάδες καρναβαλιστές ξεχύθηκαν σήμερα στους δρόμους και παρέλασαν στην μεγάλη πορεία επί της Λεωφόρου Μακαρίου στη Λεμεσό, που κράτησε τέσσερις και πλέον ώρες.


Από πολύ νωρίς έφτασαν στους δρόμους της Λεμεσού όσοι θα παρακολουθήσουν την παρέλαση του καρναβαλιού στη Λεμεσό για το 2024.
Από όλες τις πόλεις της Κύπρου αλλά και από το εξωτερικό και με σύμμαχο τον καλό καιρό οι καρναβαλιστές κατέκλυσαν την πόλη του κεφιού και της διασκέδασης.

Δηλώσεις πολιτών στην κάμερα του ΑΝΤ1
«Από Πάφο»
«Είναι η δεύτερη φορά. Είναι πολύ καλό πιστεύω πιο οργανωμένα από πέρσι. Αστεία ωραία ατμόσφαιρα.» 
«Η οικογένεια μου είναι όλη στην παρέλαση. Τους περιμένω να τους δώ».
«Πρώτη φορά δεν συμμετέχω. Είμαι ο βασιλιάς του 2015 Ο βασιλιάς της μελωδίας και μουσικής. Φέτος σε αυτό το χώρο για να παρακολουθήσουμε για πρώτη φορά»
«Ενθουσιασμένη που πρώτη φορά θα το δώ καθιστή. Θα χορεύω κιόλας.»
«Από Ουγγαρία για το καρναβάλι»
«Ήρθαμε να υποστηρίξουμε τη φίλη μας που στέκεται στους επισήμους με τη μαμά της»
 «Εδώ Λεμεσός. Καρναβάλι.»
«Περνάμε υπέροχα»
«Το άρμα του σχολείου μου τα Τρολλς.»
«Κάθε χρόνο ανελλιπώς. Να ξεφαντώσουμε.»

Της μεγάλης παρέλασης προπορευόταν το Κόσμημα της Μεσογείου, η βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού που ενσαρκώνεται από την Χριστιάνα Χαραλάμπους, η οποία άφησε για λίγο το εντυπωσιακό της άρμα για να ευχηθεί στον κόσμο.

 «Καλή διασκέδαση σε όλους»

«Ένα ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που αγκάλιασε τις εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού. Λεμεσιανό Καρναβάλι. Το καρναβάλι όλης της Κύπρου.», δήλωσε η Λειτουργός Πολιτιστικών του Δήμου Λεμεσού, Σκεύη Αντωνιάδου. 

Της παρέλασης, όπως και κάθε χρονιά προηγήθηκαν η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, οι Κανταδόροι, και οι Μαζορέττες Λεμεσού.

Βεβαίως και η ομάδα κρουστών Batukinio με τον... σάμπα ρυθμό τους.

«Την αρχή στο καρναβάλι έκαναν όπως πάντα οι κανταδόροι με τις ωραίες μουσικές τους» 


Όσοι βρέθηκαν σήμερα στη λεωφόρο Μακαρίου απόλαυσαν θέαμα. Ευφάνταστες στολές, δημιουργικά κοστούμια και εντυπωσιακά άρματα. Το ίδιο δημιουργικά ήταν και τα σατιρικά άρματα που σχολίαζαν με τον δικό τους τρόπο την επικαιρότητα.

Δηλώσεις συμμετεχόντων: 
 

«Περνούμε ωραία
«Τέλεια»
«Είμαστε εδώ για να ξεπλύνουμε τις αμαρτίες των υπολοίπων»
«Καλό καρναβάλι σε όλους»« Είμαστε η ομάδα Ουκρανών. Και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Κύπρο για την βοήθεια και στήριξη»« Εδώ Λεμεσός ,Εδώ Λεμεσός»

«Είμαστε το 25 η Καλύτερη ομάδα.Τι είμαστε; Πούκιιιιιιι»

«Περνάμε τέλεια. Είμαστε οι Πούκι Πούκοι»

« Η αγάπη θελει τρέλαααα»

«Λεμεσιανό Καρναβάλι»

Από την παρέλαση δεν έλειψαν και τα συγχρονισμένα χορευτικά.

Παρά το γεγονός ότι ξέσπασε μικρή μπόρα κανείς δεν έδειξε να ενοχλείται.

Για άλλη μια φορά οι Λεμεσιανοί βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν και τις φουκούδες και να ψήσουν μεζέδες κερνώντας περαστικούς, στο σημείο έναρξης της καρναβαλίστικης παρέλασης.

Ενώ αρκετοί γονείς επέλεξαν τον προαύλιο χώρο στο Λανίτειο και τον παιδότοπο για να συνδυάσουν παιχνίδι, καφέ και παρέλαση!

Οι σημερινές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 120 με περίπου 30 χιλιάδες πολίτες να παρελαύνουν.

Το Λεμεσιανό Καρναβάλι αποχαιρετά η Κύπρος απόψε με τον Πανηγυρικό υπαίθριο καρναβαλίστικο χορό, σε ένα απόλυτα καρναβαλίστικο πρόγραμμα γεμάτο κέφι, ρυθμό και χορό.