Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητε

Με δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δεσμεύεται για πλήρη και εις βάθος διερεύνηση του σκανδάλου στη Μονή Αββακούμ. Πρόκειται για την πρώτη δήλωση του Αρχιεπισκόπου, μια εβδομάδα μετά που αυτό είδε το φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του:

Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή λύπη μου για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις φημολογούμενες απάτες ατασθαλίες και κάθε είδους ανηθικότητες στους κόλπους της Εκκλησίας της Κύπρου.

Διαβεβαιώνω το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας ότι απόφαση μου είναι να διερευνηθούν πλήρως σε όλες τους τις διαστάσεις τα όσα σκανδαλίζουν όλους μας. Η Ιερά Σύνοδος έχει αναθέσει στα δικαστικά όργανα της, την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης τα οποία και έχουν ήδη αρχίσει τις έρευνες τους.

Όπως προσθέτει ο Αρχιεπίσκοπος:

Καλώ και την Αστυνομία καθώς και όλους τους φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εμπλέκονται στις έρευνες, να εξιχνιάσουν μέχρι τέλους την υπόθεση. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν με κανένα τρόπο και από κανένα αποδεκτά.

Είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να διακρίνεται όλοι τον θεσμό της εκκλησίας, από πρόσωπα αντάξια της αποστολής τους. Στην εκκλησία υπάρχουν πάρα πολλοί κληρικοί που τιμούν την αποστολή τους. Η Εκκλησία είμαι σίγουρος θα εξέλθει ενδυναμωμένη από τη σημερινή κρίση.

Εύχομαι όπως ο Θεός ευλογήσει την είσοδο μας στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, μας αξιώσει να φθάσουμε απερίσπαστα στη Μεγάλη Εβδομάδα για να μπορέσουμε να οικειοποιηθούμε τη χάρη που απέρρευσε από τα Άχραντα Πάθη και την Τριήμερη Ανάσταση του Χριστού.

Δείτε ολόκληρη την δήλωση:

δηλωση