Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Την ώρα που η κοινωνία της Κύπρου συγκλονίζεται από το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ, γίνεται γνωστή άλλη μια υπόθεση με κυπριακό άρωμα. Μια υπόθεση στη Θεσσαλονίκη που έγινε γνωστή την περασμένη βδομάδα, μετά από έρευνα του Τμήματος Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ένας 68χρονος Αρχιμανδρίτης και ένας 61χρονος πρώην μοναχός στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του συνεργού και οι οποίοι κατηγορούνται ότι απέσπασαν από πιστούς ποσά άνω του 1.3 εκατομμυρίων ευρώ αφού πρώτα έπειθαν ότι ο 68χρονος είναι το φαβορί για Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης είναι Κύπριος στην καταγωγή και φέρεται να απέσπασε χιλιάδες ευρώ και από Κύπριους με τους οποίους διατηρούσε σχέσεις. Ο άνθρωπος αυτός φέρεται να δανειζόταν χρήματα λέγοντας στα θύματά του ότι τα χρειαζόταν για την χειροτονία του και ότι θα τους τα επέστρεφε εντός δύο μηνών. Οι δύο μήνες πέρασαν όμως και ο 68χρονος σταμάτησε πλέον να ανταποκρίνεται στις κλήσεις τους.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης όχι μόνο δεν προοριζόταν για Μητροπολίτης αλλά δεν περιλαμβανόταν καν στη λίστα των υποψηφίων για το τριπρόσωπο.

Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι τα χρήματα μεταφέρονταν σε λογαριασμούς του 61χρονου, ενώ διαπιστώθηκε και η μεταφορά χρηματικών ποσών σε άλλα πρόσωπα.