Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αμαλθεια ανθρωπιστικη βοηθεια

Έφτασε στη Γάζα σκάφος των οργανώσεων Open Arms και World Central Kitchen, που απέπλευσε από την Λάρνακα την περασμένη Τρίτη, με 120 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους κατοίκους του θύλακα, στο πλαίσιο του σχεδίου "Αμάλθεια".

Το σκάφος αναμένεται να "δέσει" σε προσωρινή προβλήτα που κατασκευάστηκε από την οργάνωση Παγκόσμια Κεντρική Κουζίνα, σε συντονισμό με το υπουργείο Αμυνας του Ισραήλ. Από εκεί η βοήθεια θα διανεμηθεί με ευθύνη της οργάνωσης, ενώ το Ναυτικό και η Αεροπορία του Ισραήλ θα επιτηρούν, από μακριά, την ασφαλή μεταφορά της.

Καθυστέρηση στην αναχώρηση του δεύτερου σκάφους

Καθυστερεί το δεύτερο σκάφος που αναμενόταν να αναχωρήσει σήμερα από τη Λάρνακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ενώ είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος του φορτίου, κατά τη φόρτωση του πλοίου έσπασε η σφραγίδα των ισραηλινών που πιστοποιούσε τον εν λόγω έλεγχο με αποτέλεσμα να γίνεται ξανά έλεγχος στο φορτίο. Γι αυτό τον λόγο θα σημειώνεται καθυστέρηση στον απόπλου του πλοίου ο οποίος θα πραγματοποιηθεί αφού ολοκληρωθεί ο νέος έλεγχος.

Το πλοίο, με την ονομασία "Τζέννιφερ", θα μεταφέρει τουλάχιστον πεντακόσιους τόνους βοήθειας, κυρίως ζάχαρη, αλεύρι, μακαρόνια και γάλα.