Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Μορφή χιονοστιβάδας οι αποκαλύψεις για το "ιερό" σκάνδαλο και για όσα λάμβαναν χώρα στη Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, με τους πιστούς να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις με άγνωστες μέχρι στιγμής προεκτάσεις.

Μετά τις καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες και ηθικές πράξεις, αλλά και τα βίντεο και διαλόγους που είδαν το φως της δημοσιότητας και διερευνώνται από την Ιερά Σύνοδο και την Αστυνομία, κυκλοφόρησε σήμερα νέο βίντεο ντοκουμέντο από το Πρωτοσέλιδο του Σίγμα , το οποίο αποκαλύπτει άλλη μια πτυχή του ιερού σκανδάλου.

Το βίντεο αφορά την άσκηση βίας σε γυναίκα εθελόντρια που εικάζεται ότι εκτελούσε χρέη καθαρίστριας στη μονή, αφού προσπαθεί να δώσει κάτι σαν κλειδιά στους μοναχούς, με έναν από αυτούς να ευρίσκεται εκτός εαυτού, να φωνάζει και να ωρύεται λέγοντας της να φύγει από το χώρο, ενώ σε κάποια στιγμή φαίνεται να την σπρώχνει και να πέφτει στο έδαφος, ενώ μετά από λίγο διακρίνεται να την χτυπά με το ζωνάρι του μπροστά στα μάτια άλλων μοναχών, με αποτέλεσμα η ζώνη να σπάσει και να φύγει το μεταλλικό κομμάτι.

Τελικά η γυναίκα διακρίνεται να αποχωρεί από τη Μονή μη μπορώντας να σταθεί στα πόδια της.

Σημειώνεται ωστόσο ότι, η γυναίκα που εμπλέκεται στο συγκεκριμένο βίντεο διαψεύδει τα πιο πάνω και κάνει λόγο για παραποιημένο βίντεο. 

Κατηγορίες για καταβολή χρημάτων

Πέραν από το βίντεο-ντοκουμέντο υπάρχει και νέα επιστολή από τους δικηγόρους των δύο μοναχών, με την οποία διαψεύδεται σημερινό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο ένας από αυτούς διαβεβαίωσε το Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής ότι δεν ισχύουν οι καταγγελίες για απαίτηση καταβολής χρημάτων σε τακτά διαστήματα από την περιουσία της Μονής.

Τέτοια διαβεβαίωση υποστηρίζουν οι δικηγόροι των μοναχών ουδέποτε υπήρξε, και υποστηρίζουν πως υπάρχουν SMS του Μητροπολίτη, μαρτυρίες μοναχών και έγγραφα από τραπεζικούς οργανισμούς που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους για καταβολή χρημάτων.

Έρευνες σε εξέλιξη

Την ίδια ώρα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και οι παράλληλες έρευνες από δύο ξεχωριστά Τμήματα της Αστυνομίας, την Υποδιεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος που διερευνά τις καταγγελίες του Μητροπολίτη Ησαΐα για οικονομικά σκάνδαλα από πλευράς των δύο μοναχών, και το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος που διερευνά υπόθεση απαγωγής, βιαιοπραγίας, εκβιασμών και εξαναγκασμού σε υπογραφή ψευδών παραδοχών για οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα, εναντίον του Μητροπολίτη Ησαΐα και ανθρώπων του περιβάλλοντός του.