Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθυ

Δυνάμεις με απώτερο σκοπό την προστασία των καταναλωτών στην νέα ψηφιακή εποχή, ενώνουν η Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή και ο Φορέας Ελέγχου Διαφήμισης.

Οι δύο φορείς υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας σχετικά με την γνωστοποίηση εμπορικού περιεχομένου από τους επηρεαστές γνώμης, γνωστούς ως influencers.

«Λαμβάνοντας υπόψη την σημασία της συμμόρφωσης των ινφλουενσερς με τα καταναλωτικό δίκαιο και την ενδυνάμωση των καταναλωτών στην ψηφιακή εποχή έχουν θέσει ως κοινό στόχο την επαρκή ενημέρωση των καταναλωτών για την εμπορική επιδίωξη των αναρτήσεων από επηρεαστές γνώμης.», επισήμανε ο Υπουργός Εμπορίου, Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο Φορέας Ελέγχου Διαφήμισης έχει συντάξει Οδηγό για το Influencer Marketing, ο οποίος αποτελεί ξεχωριστό Παράρτημα του Κυπριακού Κώδικα Διαφήμισης.

«Υπηρεσία προστασίας καταναλωτή και φορέας ελέγχου διαφήμισης θα συνεργαστούμε άμεσα για να ενημερώσουμε τους εμπλεκόμενους ως προς την ανάγκη γνωστοποίησης διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι όλη η αλυσίδα παραμένει ορθά ενημερωμένη», σημείωσε η Πρόεδρος του Φορέα Ελέγχου Διαφήμισης, Σωτηρούλα Σωτηρίου.

Το μνημόνιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενημέρωση επιχειρήσεων καταναλωτών και influencers για την αναγκαιότητα γνωστοποίησης του εμπορικού χαρακτήρα των αναρτήσεων από influencers, η οποία πρέπει να πληροί συγκεκριμένες αρχές.