Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Δριμεία ήταν η αντίδραση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου, προς τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου το Πρωθυπουργικό Γραφείο στην Ιερουσαλήμ, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «το Ισραήλ, που τηρεί όλους τους κανόνες διεξαγωγής του πολέμου, δεν δέχεται μαθήματα από τον Ερντογάν, που υποστηρίζει τους δολοφόνους και τους βιαστές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, που αρνείται το Ολοκαύτωμα των Αρμενίων, που διαπράττει σφαγές κατά των Κούρδων πολιτών του ίδιου του κράτους του και εξαφανίζει δημοσιογράφους και κάθε άλλον που επικρίνει το καθεστώς του».

Νωρίτερα το Σάββατο, ο Τούρκος Πρόεδρος σε ομιλία του ανέφερε μεταξύ ότι «ο Νετανιάχου και η κυβέρνησή του είναι οι Ναζιστές των καιρών μας, όπως ήταν ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι και ο Στάλιν κατά την διάρκεια του περασμένου αιώνα». Ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε ότι η χώρα του «έχει αναλάβει την δέσμευση να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο και να οδηγήσει σε δίκη όλους αυτούς τους δολοφόνους»,  αναφερόμενος στον Νετανιάχου και την κυβέρνησή του. «Ο ισλαμικός κόσμος, με πληθυσμό άνω των δύο δισεκατομμυρίων ανθρώπων, έχει αποτύχει παταγωδώς να επιδείξει αλληλεγγύη υπέρ του Παλαιστινιακού λαού», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ