Τηλεόραση Ραδιόφωνο
thumbnail_IKEA (2)

Η ΙΚΕΑ πιστή στο όραμα της να προσφέρει μια καλύτερη καθημερινή ζωή στο σπίτι δεσμεύεται και για τη δημιουργία των προϋποθέσεων προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Η στρατηγική της για να το πετύχει αυτό, χωρίζεται σε 3 πυλώνες. Την Υγεία & Βιωσιμότητα, την Κυκλικότητα & Φροντίδα για τον Πλανήτη, και την Κοινωνική Δικαιοσύνη & Ισότητα. Μέσω αυτών των πυλώνων φιλοδοξεί έως το 2030 να εμπνεύσει και να δώσει τη δυνατότητα σε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορεί, να ακολουθήσουν και να ζήσουν έναν πιο υγιεινό και βιώσιμο τρόπο ζωής.

Σε ό,τι αφορά στον πυλώνα Υγεία & Βιωσιμότητα κατήργησε στις αρχές του 2020 το πλαστικό μίας χρήσης σε όλο το εύρος των προϊόντων της και στους χώρους εστίασης. Τα υλικά για αναλώσιμα προϊόντα όπως τα καλαμάκια, μαχαιροπήρουνα, ποτήρια και πιάτα, προέρχονται πλέον από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επίσης, αντικατέστησε όλη την γκάμα φωτισμού της με τον ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό LED, για μια πιο βιώσιμη ζωή στο σπίτι, αφού οι λαμπτήρες LED χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια από τους λαμπτήρες πυράκτωσης και έχουν διάρκεια ζωής μέχρι και 20 φορές περισσότερη από τους συμβατικούς λαμπτήρες. Ακόμα, ενσωμάτωσε σε όλες τις βρύσες και τα ντους της ειδικό μηχανισμό που μειώνει την κατανάλωση νερού έως και 50%, χωρίς να μειώνει την πίεση του νερού.

Η κυκλικότητα και ο θετικός αντίκτυπος στο περιβάλλον είναι προτεραιότητες για την ΙΚΕΑ, θέτοντας ως στόχο μέχρι το 2030, το 100% των προϊόντων της να είναι από ανανεώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά, έχοντας φτάσει μέχρι σήμερα στο 70%. Επίσης, από τον Ιούλιο του 2021, η ΙΚΕΑ ενεργοποίησε το δικό της Φωτοβολταϊκό Πάρκο με 2.358 φωτοβολταϊκά πλαίσια που παράγουν 270 watt peak το καθένα, με αποτέλεσμα μεγάλη μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Για τον πυλώνα Κοινωνική Δικαιοσύνη & Ισότητα, η ΙΚΕΑ φιλοδοξεί μέσω ενεργειών της, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής όσο το δυνατόν περισσοτέρων ανθρώπων στην Κύπρο. Στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής της Υπευθυνότητας, ανακαίνισε 17 αίθουσες δημόσιων νηπιαγωγείων μέσω του προγράμματός της «Σταθμοί Χαράς» και επίπλωσε την αίθουσα Αγωγής Ζωής και Φιλαναγνωσίας του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Σπυρίδωνα στη Λευκωσία. Εκπληρώνει επιθυμίες παιδιών του Συνδέσμου « Ένα όνειρο μια Ευχή», στηρίζει το «Hope for Children» και τον Ερυθρό Σταυρό Κύπρου. Επίπλωσε το ΣΠΑΒΟ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στην οικογένεια και το Κέντρο «ΝΗΜΑ», την πρώτη εξειδικευμένη δομή στην Κύπρο που παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και θεραπεία σε ενήλικες που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση στην παιδική τους ηλικία.

Όλες αυτές οι δράσεις και βιώσιμες πρακτικές της ΙΚΕΑ, που μας εμπνέουν και μας κάνουν να ελπίζουμε σε ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για τις επόμενες γενιές, την κατατάσσουν υποψήφια στα In Business Awards στην κατηγορία Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα.

Στηρίξτε την προσπάθειά της, ψηφίζοντάς την εδώ.