Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γραφειο τελετων ηπα

Αφού βρέθηκαν σχεδόν 200 πτώματα στοιβαγμένα, σε αποσύνθεση σε ένα γραφείο τελετών στο Κολοράντο, οι βουλευτές, πρότειναν ένα νέο νομοσχέδιο για την αναθεώρηση των κανονισμών του κράτους για τα γραφεία τελετών, οι οποίοι απέτυχαν να αποτρέψουν μια σειρά από φρικιαστικές περιπτώσεις: Από πωλήσεις μελών του σώματος μέχρι ψεύτικες στάχτες.

Οι υποθέσεις αυτές έχουν διαλύσει εκατοντάδες οικογένειες. Πολλοί έμαθαν ότι τα λείψανα των αγαπημένων τους δεν βρίσκονταν στις στάχτες που τελετουργικά σκόρπισαν ή κρατούσαν για χρόνια, αλλά αντίθετα αποσυντέθηκαν σε ένα κτίριο ή, σε μια περίπτωση ακόμη και στο πίσω μέρος της νεκροφόρας.

Αλλάζουν τα πάντα στη νομοθεσία 

Τώρα, έρχονται νέοι νόμοι για να αλλάξουν τα πάντα στη λειτουργία των γραφείο τελετών στο Κολοράντο. Για παράδειγμα, για να γίνει κάποιος διευθυντής γραφείου τελετών, θα πρέπει να πάρει την απαραίτητη αδειοδότηση ενώ θα ανοίξουν και άλλες θέσεις εργασίας του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των βαλσαμωτών και των αποτεφρωτών, αναφέρει η Guardian. 

«Πάρα πολλές οικογένειες του Κολοράντο έπρεπε να αντιμετωπίσουν την αποτρόπαια και απαράδεκτη πραγματικότητα ότι τα λείψανα των αγαπημένων τους προσώπων είχαν κακομεταχειριστεί, χαθεί, περιθάλπονταν με ακατάλληλο τρόπο, πωλούνταν και δεν είχαν καθόλου σεβασμό», δήλωσε ο Δημοκρατικός πολιτειακός γερουσιαστής Dylan Roberts, ένας από τους υποστηρικτές του νομοσχεδίου, σε συνέντευξη Τύπου.

«Τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο», τόνισε ο ίδιος.

Μέχρι σήμερα, οι διευθυντές των γραφείων τελετών δεν απαιτείται να έχουν ούτε απολυτήριο λυκείου. Εάν το νομοσχέδιο περάσει, για την άδεια θα απαιτείται έλεγχος ιστορικού, πτυχίο στην επιστήμη των νεκροτομών, εθνικές εξετάσεις και μαθητεία.

Έδωσαν σε σύζυγο τη στάχτη άλλου ανθρώπου 

Τον Φεβρουάριο, λίγους μήνες μετά την εύρεση 190 πτωμάτων σε ένα μολυσμένο από κοριούς γραφείο τελετών δύο ώρες νότια του Ντένβερ, βρέθηκε ένα ακόμη πτώμα σε μια ξεχωριστή υπόθεση: αυτό της Christina Roales.

Όταν ο George Rosales έμαθε ότι το σώμα της εκλιπούσας συζύγου του είχε αφεθεί στο φορείο μιας νεκροφόρας και ότι του είχαν δώσει τις στάχτες κάποιου άλλου, προσπάθησε να παραμείνει δυνατός για τα δύο παιδιά τους.

«Έχω κλάψει πολλές φορές γι' αυτήν. Μετά από 18 μήνες νόμιζα ότι είχα τελειώσει με αυτό, αλλά άρχισαν όλα από την αρχή», ανέφερε ο άνθρωπος σε συνέντευξη Τύπου υπέρ του νομοσχεδίου. «Πιθανότατα δεν θα είχα μάθει για το πτώμα της γυναίκας μου, αν δεν γινόταν έξωση», συνέχισε.

Τα 190 πτώματα ανακαλύφθηκαν πέρυσι σε ένα κτίριο στο Penrose και οι ιδιοκτήτες συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν εκατοντάδες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της κακοποίησης πτώματος. Ο τοπικός ιατροδικαστής είχε σηκώσει κόκκινη σημαία ήδη από το 2020, τρία χρόνια πριν από την ανακάλυψη των πτωμάτων.

Ο Joe Walsh, πρόεδρος της Ένωσης Διευθυντών Γραφείων Τελετών του Κολοράντο, δήλωσε ότι η ομάδα είναι υπέρ της νομοθεσίας, αν και προειδοποίησε ότι οι κανόνες αυτοί δεν θα μπορούσαν να αποτρέψουν όλα τα μελλοντικά ατυχήματα.

Πηγή: ethnos.gr