Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Δραματική έκκληση, μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού, για την επίσπευση το συντομότερο δυνατόν, της απόφασης για την εξέταση της προσφυγής, στην αναθεωρητική αρχή προσφορών, για την αγορά και εγκατάσταση έξυπνων μετρητών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και για την τρίτη στη σειρά προσπάθεια για την τεχνολογία των «έξυπνων μετρητών, τόνισε, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ο Γιώργος Πέτρου, ενημερώνοντας ότι πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθεί το κονδύλι των 35 εκατομυρίων ευρώ, ποσό που εξασφαλίστηκε μέσω του σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το χρονοδιάγραμμα, είπε, λήγει τέλη Μαρτίου, και αφορά στην αγορά των 400 χιλιάδων έξυπνων μετρητών.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, προβλέπεται αρχικά, η παραλαβή 50 χιλιάδων μετρητών και η εγκατάσταση 15 χιλιάδων από αυτούς, μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Στη συνέχεια, παραλαβή 400 χιλιάδων μετρητών και η εγκατάσταση 250 χιλιάδων μέχρι τον Ιούνιο 2026.

Η προσφυγή στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών κατατέθηκε από τον ένα από τους τρεις προσφοροδότες την επόμενη μέρα της απόφασης κατακύρωσης της προσφοράς στη CYTA.

Φθηνό ρεύμα το 2025 αν…

Μείωση στην τιμή του ηλεκτρισμού θα έρθει το 2025, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν το 2024, οι εργασίες του τερματικού για το φυσικό αέριο, στο Βασιλικό.

Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος της ΑΗΚ, σημειώνοντας πως το πιο φθηνό καύσιμο, μετακυλίεται σε πιο φθηνή τιμή ηλεκτρισμού στον καταναλωτή, εις διπλούν καθώς θα αφορά και στην μείωση του κόστους των ρύπων.

Εκφράζοντας την ελπίδα να εξευρεθεί σύντομα λύση με τον εργολάβο, για να επαναρχίσουν οι εργασίες.

Σε αναμονή για το 6%

Όσον αφορά την απόφαση της ΡΑΕΚ για την αύξηση 6% στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, ο κύριος Πέτρου συνέστησε υπομονή, προσθέτοντας ότι το Συμβούλιο εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς ώστε να καταλήξουν σε απόφαση εάν τα οικονομικά του Οργανισμού, επιτρέπουν την απορρόφηση μέρους ή του συνόλου της προτεινόμενης αύξησης.

Το ΔΗΚΟ πάντως, διαφωνεί κάθετα με οποιαδήποτε αύξηση στο ρεύμα, στην παρούσα φάση.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε κατά την συνεδρία, η παρέμβαση του βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρύση Παντελίδη, ο οποίος προειδοποίησε το νέο Συμβούλιο της Αρχής, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο, για αρνητικότατες εξελίξεις που έρχονται στα ενεργειακά του τόπου.