Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Πέραν των 518.000, είναι οι οδηγοί που ανανέωσαν μέχρι την 1η Μαρτίου την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους. Παραμένουν ωστόσο, περισσότερες από τις μισές που δεν έχουν ανανεωθεί με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, αφού η καταληκτική ημερομηνία είναι η ερχόμενη Κυριακή 10 Μαρτίου.

Μια εβδομάδα απομένει για την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας. Η προθεσμία λήγει την ερχόμενη Κυριακή 10 Μαρτίου τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα μετά στοιχεία που έχουμε εξασφαλίσει από το τμήμα οδικών μεταφορών, μέχρι την 1η Μαρτίου ανανέωσαν την άδεια κυκλοφορίας 518.513 οδηγοί, με το εισπρακτέο συνολικό ποσό να φτάνει τα 56.376.397 ευρώ.

Ο μέχρι σήμερα αριθμός των ανανεώσεων είναι μεγαλύτερος, από την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι όπου ήταν 499.850.

Τμήμα Οδικών Μεταφορών

«Οι άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεώνονται για χρονική περίοδο τριών, έξι, εννιά και δώδεκα μηνών. Όσοι δεν προτίθενται να την ανανεώσουν για το έτος 2024 θα πρέπει να υποβάλουν στο ΤΟΜ ειδοποίηση για ακινητοποίηση του οχήματος».

Ο αριθμός των οχημάτων που θα πρέπει να ανανεώσουν την άδεια κυκλοφορίας τους για το 2024, είναι 853.900. Απομένει δηλαδή να ανανεωθούν άλλες 335.377 άδειες κυκλοφορίας. Με την τελευταία εβδομάδα να καταγράφει μαζικές ανανεώσεις, αφού ξεπέρασαν τις 100.000.

Τμήμα Οδικών Μεταφορών

«Το ΤΟΜ συμβουλεύει όλους, να φροντίσουν για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος τους έγκαιρα και σε κάθε περίπτωση, να μην περιμένουν τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη υπερφόρτωση του συστήματος που μπορεί να προκαλέσει ταλαιπωρία».

Οι περισσότεροι οδηγοί, όπως και πέρσι φαίνεται να προτιμούν το διαδίκτυο για ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος τους παρά να σπεύσουν στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη ή στα Επαρχιακά γραφεία των Ταχυδρομείων. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι 478.343 άδειες κυκλοφορίες ανανεώθηκαν μέσω διαδικτύου.

Στις 11 Μαρτίου, την επομένη δηλαδή της λήξης της προθεσμίας για τις ανανεώσεις των αδειών, αρχίζουν και οι έλεγχοι της Αστυνομίας καθώς δεν θα υπάρξει σύμφωνα με πληροφορίες παράταση. Ενώ να θυμίσουμε ότι από τις 11 Μαρτίου θα υπάρχει και επιπλέον τέλος 10 ευρώ και 10 τοις εκατό επί της άδειας κυκλοφορίας.