Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΗΡΔ

Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν μετά τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών σε δύο βαλίτσες στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Οι δύο βαλίτσες έμειναν στον ιμάντα την περασμένη Κυριακή και για τέσσερα 24ώρα ήταν στα αζήτητα με τελωνειακούς λειτουργούς χθές να ανοίγουν τις αποσκευές.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή οι Κυπριακές αρχές είχαν πληροφορία για μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που θα έφτανε από τρίτη χώρα για αυτό και μόλις ενημερώθηκαν για τις αποσκευές ζήτησαν να ελεγχθούν.

Οι ανακριτές έχουν στο τραπέζι δύο πιθανά σενάρια γύρω από τον άγνωστο που δεν ταξίδεψε ποτέ αλλά έστειλε 43 κιλά ναρκωτικών στην χώρα μας:

- Ο μεταφορέας ενημερώθηκε πως οι κυπριακές αρχές είχαν πληροφορίες ότι θα μεταφερόταν τη συγκεκριμένη ημέρα μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών από τρίτη χώρα, και έφυγε από το αεροδρόμιο χωρίς να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, για να αποφύγει να τον εντοπίσουν

- Παράνομοι ήθελαν να ελέγξουν τα μέτρα στο αεροδρόμιο, ώστε σε μεταγενέστερο στάδιο να μεταφέρουν, χωρίς να τους εντοπίσουν, μεγαλύτερη ποσότητα της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας.

Και στις δύο περιπτώσεις είναι απορίας άξιον γιατί το αεροσκάφος απογειώθηκε και μάλιστα από αεροδρόμιο του Ισραήλ, χωρίς οι αποσκευές να κατέβουν από το αεροσκάφος, από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης τους δεν επιβιβάστηε ποτέ σε αυτό.

Οι ανακριτές βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τις Ισραηλινές αρχές για εντοπισμό του προσώπου που έστειλε τις αποσκευές αφού πληροφορίες θέλουν ήδη τις Κυπριακές αρχές να έχουν το όνομα του στην κατοχή τους.