Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ι7Υ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το 2024 η Bentley Continenta GT. Το μοντέλο σταθμός στην κατηγορία του κατάφερε να πάρει δύο σημαντικά βραβεία αυτοκινήτου σε δύο μεγάλες και συνάμα απαιτητικές αγορές της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, στη Γερμανία, η κορυφαία Bentley Continental GT κέρδισε τον τίτλο «Best Cars» στα βραβεία του Auto Motor und Sport, και μάλιστα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Περισσότεροι από 92.000 αναγνώστες συμμετείχαν στην 48ο ετήσια διαγωνισμό επιλέγοντας από 455 αυτοκίνητα σε 13 κατηγορίες. Παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό, το Grand Tourer της Bentley επιλέχθηκε νικητής της κατηγορίας εισαγώμενων οχημάτων πολυτελείας.

Παράλληλα, στην Ελβετία, το Continental GT πήρε τον τίτλο του «Καλύτερου Αυτοκινήτου» στην premium κατηγορία αφού επιλέχθηκε από τους αναγνώστες του Auto Illustrierte. Κατά τη φετινή διοργάνωση οι αναγνώστες συμμετείχαν στην εκλογή του καλύτερου μοντέλου, επιλέγοντας μέσα από 422 αυτοκίνητα σε 13 συνολικά κατηγορίες.

Η μοναδικά κατασκευασμένη Continental GT δημιούργησε τη μοντέρνα, πολυτελή κατηγορία Grand Tourer όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2003. Τώρα στην τρίτη της γενιά, η Continental GT προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό απαράμιλλης κατασκευαστικής πολυτέλειας και τεχνολογίας εστιασμένη στον οδηγό με χαρακτηριστικά που εντυπωσίασαν τους κριτές και αναγνώστες των βραβείων.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Bentley παραδίδει τα τελευταία μοντέλα της Continetal GT με κινητήρα εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη. Τον περασμένο Νοέμβριο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες για τις εκδόσεις V8 των Continental GT και GTC είχαν κλείσει για την ευρωπαϊκή αγορά, αν και θα παραμένουν διαθέσιμες σε άλλες αγορές. Μια κίνηση που εναρμονίζεται με την στρατηγική της μάρκας «Beyond100», σύμφωνα με την οποία κάθε μοντέλο της Bentley θα προσφέρεται με την επιλογή μιας υβριδικής παραλλαγής έως το 2025. Η παραγωγή του εμβληματικού κινητήρα W12 της Bentley θα σταματήσει επίσης το 2024, με περισσότερες από 100.000 μονάδες να έχουν κατασκευαστεί στο Crewe .

ΒΦΔ
Ι7Υ