Τηλεόραση Ραδιόφωνο
όκ

Τη διασφάλιση των χώρων θηλασμού σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εργασίας επιδιώκει η Βουλή.

Το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε υπό το μικροσκόπιο της αρμόδιας επιτροπής Υγείας με τους βουλευτές να απευθύνουν έκκληση για κατάθεση των σχετικών κανονισμών στην βουλή το συντομότερο.

«Θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο αφορά την προώθηση και την διευκόλυνση των νέων μητέρων στον θηλασμό αλλά και στην άντληση και αποθήκευση μητρικού γάλακτος. Με βάση τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας βλέπουμε ότι η Κύπρος είναι πάρα πολύ χαμηλά σε αυτή την κατεύθυνση γι αυτό και θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να έρθουν αυτοί οι κανονισμοί», ανέφερε η βουλεύτρια του ΔΗΣΥ Σάββια Ορφανίδου.

«Εκείνο το οποίο πρόκειται οι κανονισμοί να θεσπίσουν είναι η δημιουργία ειδικών χώρων μητρικού θηλασμού ή και άντλησης γάλακτος, για δημόσιους χώρους, για χώρους όπου εργάζεται η νέα μητέρα αλλά επίσης και την σήμανση - να υπάρχουν πινακίδες οι οποίες να δεικνύουν τους χώρους του μητρικού θηλασμού», δήλωσε η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ Μαρίνα Νικολάου.

Οι κανονισμοί θα αφορούν και τη δημιουργία ειδικών χώρων θηλασμού σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους. Σημειώνεται ότι η σχετική νομοθεσία ψηφίστηκε το 2018 ωστόσο οι τελικοί κανονισμοί δεν έχουν ακόμη κατατεθεί στη βουλή.