Τηλεόραση Ραδιόφωνο
]

Αξιωματούχοι στη Γάζα λένε ότι τα ζώα πέθαναν από ασιτία σε ζωολογικό κήπο στον πολιορκημένο θύλακα, εν μέσω ισραηλινής πολιορκίας που εμπόδισε το προσωπικό να φτάσει στο συγκρότημα για να τα ταΐσει.

Δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν καθώς προσπαθούσαν να φτάσουν στην εγκατάσταση στη συνοικία Ζεϊτούν, ανατολικά της πόλης της Γάζας, η οποία έχει υποστεί ζημιές καθώς ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τον πόλεμο στη Γάζα.

Στο ζωολογικό κήπο φιλοξενούνται περίπου 100 ζώα, μεταξύ των οποίων λιοντάρια, πίθηκοι, λύκοι και πτηνά.

Δείτε σχετική ανάρτηση του Δήμου της Γάζας με συγκλονιστικές εικόνες:

Oxfam: Ο κίνδυνος γενοκτονίας αυξάνεται στη βόρεια Γάζα

Την ίδια ώρα, η Oxfam εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την πρόσβαση σε γεωργική γη στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και δήλωσε ότι «ο κίνδυνος γενοκτονίας αυξάνεται στη βόρεια Γάζα» λόγω της αποτυχίας του Ισραήλ να διευκολύνει την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Σάλι Άμπι Χαλίλ, διευθύντρια της Oxfam για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, δήλωσε: «Ο κίνδυνος γενοκτονίας αυξάνεται στη βόρεια Γάζα επειδή η κυβέρνηση του Ισραήλ αγνοεί μία από τις βασικές διατάξεις του Διεθνούς Δικαστηρίου, να παρέχει επειγόντως τις απαραίτητες βασικές υπηρεσίες και ανθρωπιστική βοήθεια».

Ο οργανισμός βοήθειας έχει λάβει αναφορές για ανθρώπους στο βόρειο τμήμα της περιοχής που καταφεύγουν στο να πίνουν νερό τουαλέτας, να αναζητούν άγρια φυτά και να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ζωοτροφές για να φτιάξουν ψωμί.

Μία από τις οργανώσεις-εταίρους της Oxfam στην περιοχή είναι η Παλαιστινιακή Ένωση Αγροτικής Ανάπτυξης, της οποίας ο διευθυντής επιχειρήσεων στη Γάζα, Χάνι Αλ Ραμλάουι δήλωσε:

«Αυτοί οι επόμενοι δύο μήνες θα πρέπει να είναι η χρυσή περίοδος της (σ.σ. γεωργικής) παραγωγής. Ωστόσο, αν τα αγροκτήματα δεν έχουν ήδη καταστραφεί, τότε η πρόσβαση σε αυτά έχει καταστεί αδύνατη, διότι όποιος αγρότης προσπαθήσει να το κάνει θα στοχοποιηθεί άμεσα από τις ισραηλινές δυνάμεις. Και χωρίς νερό, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, η γεωργική γη δεν σημαίνει τίποτα».

Πηγή: in.gr