Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θανασης νικολαου

Σε υψηλούς τόνους και με νέες αποκαλύψεις συνεχίστηκε, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, η διαδικασία της θανατικής ανάκρισης για τον Θανάση Νικολάου.

Κυρίαρχο στοιχείο ήταν η αντεξέταση της παθολογοανατόμου Δήμητρας Καραγιάννη από την εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας.

Κατα την πολύωρη διαδικασία, η θανατική ανακρίτρια χρειάστηκε να επιστήσει αρκετές φορές την προσοχή των παρισταμένων για να επαναφέρει την τάξη.

 

Νέες αποκαλύψεις

Σε μια νέα αποκάλυψη προχώρησαν οι δικηγόροι της οικογένειας, κατά την έναρξη της διαδικασίας, αναφέροντας ότι κατέχουν πληροφορία πως οι αστυνομικοί ανακριτές έχουν ενώπιόν τους ομολογία προσώπου για επίθεση κατά του Θανάση Νικολάου.

«Έχουμε νέες εξελίξεις στην υπόθεση. Θα ζητήσουμε να επανακληθεί ο υπαστυνόμος Μελής Αντωνίου. Λήφθηκε κατάθεση με ημερομηνία 12 Ιανουαρίου 2024, που περιγράφει ομολογία ατόμου που μαζί με άλλους κτύπησαν τον Θανάση Νικολάου και έτσι επήλθε ο θάνατός του στις 29 Σεπτεμβρίου 2005. Θα επανέλθουμε μετά την αντεξέταση», αναφέρουν οι δικηγόροι της οικογένειας.

Ο υπαστυνόμος ήταν ο επικεφαλής των ερευνών που διεξήχθησαν μετά το πόρισμα των ποινικών ανακριτών, το οποίο κατέληξε πως ο Θανάσης Νικολάου είχε δολοφονηθεί.

Οι δικηγόροι της οικογένειας ζήτησαν να αποκαλύψουν τις πληροφορίες τους σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία και παραμένει να γνωστοποιηθεί η απόφαση της θανατικής ανακρίτριας στο αίτημά τους.

Από πλευράς αστυνομίας, ο εκπρόσωπος Τύπου, Χρίστος Ανδρέου, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει οτιδήποτε αφοράσε πρόσθετη μαρτυρία.

 

Αντεξέταση με εντάσεις

Από τις εννέα και είκοσι και για περίπου πέντε ώρες διήρκησε η αντεξέταση της παθολογοανατόμου Δήμητρας Καραγιάννη, που σημαδεύτηκε από εντάσεις και ενστάσεις.

Η κατηγορούσα αρχή επιχείρησε, ανάμεσα σε άλλα, να αμφισβητήσει κατά πόσο το έλλειμμα στο κέρας του υοειδούς οστού, μπορεί να προκληθεί και από άλλες αιτίες, πέραν του στραγγαλισμού και του απαγχονισμού.

Η μάρτυρας επανέλαβε αρκετές φορές ότι η κάκωση στο υοειδές οστό του άτυχου Θανάση είχε προκληθεί ενώ αυτός βρισκόταν ακόμα εν ζωή.

Ενώ για ακόμα μία φορά η Δήμητρα Καραγιάννη ανέφερε ενώπιον της θανατικής ανακρίτριας ότι υπάρχουν στοιχεία στα τεκμήρια που έχει εξετάσει που δείχνουν ότι «ο δράστης-στραγγαλιστής του Θανάση Νικολάου ήταν αριστερόχειρας».

Η σημερινή δικάσιμος ολοκληρώθηκε με τη θανατική ανακρίτρια να αποδέχεται το αίτημα των δικηγόρων της οικογένειας, όπως καταθέσει η μητέρα του Θανάση, υπογραμμίζοντας πως η κατάθεση πρέπει να είναι συνοπτική και να σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με τα αίτια θανάτου και όχι με άλλα ζητήματα.

Η θανατική ανάκριση θα συνεχιστεί και αύριο με την κατάθεση του ποινικού ανακριτή Σάββα Μάτσα.