Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Θανάση Νικολάου, καθώς πρόσωπο φαίνεται να ομολόγησε σε άλλο πρόσωπο την εμπλοκή του στη δολοφονία του Θανάση, σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος. Η θανατική ανάκριση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ολοκληρώθηκε το απόγευμα, μέσα σε κλίμα έντασης από την έναρξή της το πρωί. Οι δικηγόροι της οικογένειας ζήτησαν να φέρουν ως μάρτυρα τον αστυνομικό Μελή Αντωνίου.

Αύριο αναμένεται να καταθέσει ο νομικός Σάββας Μάτσας, ένας εκ των δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών του τελευταίου πορίσματος όπου αποδίδεται ο θάνατος του 26χρονου σε δολοφονία και καταλογίζονται ποινικές ευθύνες σε τέσσερα πρόσωπα. 

Η σημερινή διαδικασία κύλησε σε κλίμα έντασης και αντιπαράθεσης. Η παθολογοανατόμος δρ. Δήμητρα Καραγιάννη που εξέτασε το υοειδές οστό του Θανάση αντεξετάστηκε σε υψηλούς τόνους από την εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας, Ξένια Ξενοφώντος. Η δικαστής την προειδοποίησε: "Κυρία Ξένια θα με αναγκάσετε να διακόψω" ενώ την κάλεσε επανειλημμένα να επικεντρωθεί σε ερωτήσεις ουσίας.

Η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας δέχθηκε κατ' επανάληψη παρατηρήσεις από το Δικαστήριο αναφορικά με τα σχόλιά της καθώς και για τον τόνο της φωνής της.

Σε ένα από τα πολλά σημεία έντασης στη διαδικασία η μητέρα του Θανάση, Ανδριάνα έβαλε τα κλάματα με τη δικαστή να αναφέρει: «Να δείξετε ψυχραιμία σας παρακαλώ… κυρία Ξενοφώντος να ρίξετε τους τόνους».  

Αξιοσημείωτο, πως η μητέρα του Θανάση αντιμετωπίζει πρόβλημα στις φωνητικές χορδές της και χάνει τη φωνή της λόγω όζων που έχει γεμίσει, ωστόσο το προσπάθησε καθ΄όλη τη διάρκεια της θανατικής ανάκρισης.

Άτομο φέρεται να ομολόγησε εμπλοκή στη δολοφονία

Η διαδικασία σημαδεύτηκε και νωρίτερα με ένταση και υψηλούς τόνους αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι δικηγόροι της οικογένειας ζήτησαν διακοπή της διαδικασίας. Σημειώθηκε μικρή διακοπή ενώ η διαδικασία συνεχίστηκε μετά από λίγο.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειας του Θανάση, πρόσωπο φαίνεται να ομολόγησε σε άλλο πρόσωπο την εμπλοκή του στην υπόθεση. 

Από τις 12 Ιανουαρίου η μαρτυρία για τον θάνατο του Θανάση

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή αντεξέταση της παθολογοανατόμου Δήμητρας Καραγιάννη, η δικηγόρος της οικογένειας του Θανάση Νικολάου είπε πως προτίθεται να ζητήσει να κληθεί εκ νέου ο υπαστυνόμος - εξεταστής της υπόθεσης, καθώς φαίνεται να υπάρχει κατάθεση προσώπου, ημερομηνίας 12 Ιανουαρίου 2024, που περιγράφει την ομολογία ατόμου, σύμφωνα με το οποίο, μαζί με άλλα πρόσωπα, επιτέθηκαν στον Θανάση, προκαλώντας τον θάνατό του, στις 29 Σεπτεμβρίου 2005.

Την αναφορά της δικηγόρου της οικογένειας κλήθηκε να σχολιάσει στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει οτιδήποτε.

«Σε σχέση με την αναφορά για μαρτυρία και δεδομένου ότι υπάρχει μια διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε οτιδήποτε», είπε ο κ. Ανδρέου.

Οι δικηγόροι ζήτησαν όπως επανακληθεί ο υπαστυνόμος Μελής Αντωνίου, προκειμένου να αναφερθεί στις νέες έρευνες.

Η δικαστής είπε ότι θα εξεταστεί το αίτημα των δικηγόρων μετά την αντεξέταση της δρ. Δήμητρας Καραγιάννη, η οποία φαίνεται ότι θα κρατήσει αρκετές ώρες. 

Ως γνωστό η δρ. Καραγιάννη είναι η παθολογοανατόμος που διόρισε η οικογένεια του Θανάση Νικολάου, για να εξετάσει το υοειδές οστό του Θανάση Νικολάου, στην Αθήνα, μετά την εκταφή που έγινε το 2021.