Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Για ξυλοδαρμό οκτώ Τουρκοκυπρίων από ομάδα Ελληνοκυπρίων στο Τρόοδος κάνει λόγο τ/κ δημοσίευμα. Για «απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο αποκαλύπτει την έκταση του αυξανόμενου και ασταμάτητου ρατσισμού, της αντιτουρκικής εχθρότητας και της ρητορικής μίσους» από την κυβέρνηση, μιλά το «υπεξ» του ψευδοκράτους. Από πλευράς αστυνομίας δεν υπάρχει κάποια καταγγελία για το περιστατικό. 

«Με ξύλα και πέτρες, τυλιγμένες σε ελληνική σημαία η ισχυριζόμενη επίθεση»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 15:30 την Κυριακή, όταν Ελληνοκύπριοι με ξύλα και πέτρες επιτέθηκαν στους Τουρκοκύπριους, όταν αυτοί σταμάτησαν σε πάρκο για να βγάλουν φωτογραφίες. 

Μιλώντας στο «πρακτορείο ειδήσεων» του ψευδοκράτους, οι άνδρες που ταξίδευαν με τρία οχήματα εξήγησαν ότι επισκέφθηκαν τον εκδρομικό χώρο Πλατάνια για να τραβήξουν φωτογραφίες. Στην είσοδο του πάρκου, δίπλα σε οχήματα με κυπριακές πινακίδες, μια παρέα 5-6 ατόμων ηλικίας 25-35 ετών έπιναν αλκοόλ και μιλούσαν, αναφέρεται.  

Οι Ελληνοκύπριοι αρχικά έκαναν αρχικά χειρονομίες και στη συνέχεια άρχισαν να πλησιάζουν τους Τουρκοκύπριους. Όπως αναφέρεται οι Ελληνοκύπριοι «είχαν στα χέρια τους ξύλα και πέτρες, μερικές από τις οποίες ήταν τυλιγμένες με την ελληνική σημαία». 

«Ένας από τους δράστες, ο οποίος κόλλησε ένα αυτοκόλλητο μεγέθους σε ένα από τα οχήματα και γρονθοκόπησε το τζάμι, πλησίασε έναν από τους νεαρούς που φορούσαν ρούχα με το έμβλημα της Γαλατασαράι και γρονθοκόπησε το έμβλημα. Ένας άλλος νεαρός τραυματίστηκε με γροθιές και πέτρες», προστίθεται. 

Όπως προσθέτει το δημοσίευμα «στη συνέχεια, οι επιτιθέμενοι περικύκλωσαν τους τ/κ νέους, οι οποίοι προσπαθούσαν να φύγουν από το σημείο και άρχισαν να ανοίγουν τα χέρια τους και να λένε "έλα".  Ενώ έτρεχε, ένας από τους νεαρούς γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος. Ένας από τους δράστες χτύπησε δύο φορές με ξύλο στον αριστερό ώμο του νεαρού, ο οποίος έπεσε και προστάτευσε το κεφάλι του με τα χέρια του. Όταν ο τ/κ κινήθηκε στο έδαφος, ο επιτιθέμενος χτύπησε στο έδαφος με ένα ξύλο στην τρίτη του κίνηση και αυτό έσπασε.  

Ο τραυματίας άρχισε να τρέχει προς το πάρκο για να βρει τους φίλους του. Μετά από μια "καταδίωξη" στη δασώδη περιοχή, βρήκε έναν από τους φίλους του και συνέχισε να τρέχει και βγήκε στο δρόμο. Οι νεαροί πήγαν σε ένα εστιατόριο και συνδέθηκαν στο διαδίκτυο, ενώ βρήκαν ο ένας τον άλλον τηλεφωνώντας στους φίλους τους που εργάζονταν επίσης στις ελεύθερες περιοχές, επειδή είχαν κινητό τηλέφωνο με γραμμή Η.Β. 

Στο μεταξύ, ένας από τους νεαρούς που δέχτηκε επίθεση σταμάτησε μια γυναίκα οδηγό που περνούσε, της είπε για το περιστατικό και ζήτησε βοήθεια. "Αν και η γυναίκα τράβηξε το αυτοκίνητό της στην άκρη, άναψε τα φλας της και είπε ότι θα καλέσει την αστυνομία, δεν κάλεσε και έφυγε γρήγορα από το σημείο". 

Οι 8 νεαροί επέστρεψαν έντρομοι στα κατεχόμενα και περιέγραψαν στις οικογένειές τους το περιστατικό. Όσοι έφεραν τραύματα επισκέφθηκαν το νοσοκομείο για περίθαλψη.» 

«Σκόπιμες προσπάθειες Κυπριακής Δημοκρατίας για διατήρηση μίσους» 

Το λεγόμενο «υπέξ» μιλά για αναποτελεσματικότητα της ΚΔ στην τιμωρία δραστών, αλλά και για «σπόρους εχθρότητας» που γαλουχήθηκαν από την πολιτική ηγεσία, την εκκλησία και τα σχολεία της ΚΔ. 

Το «υπεξ» με ανακοίνωση του καταγγέλλει παράλληλα, «σκόπιμες προσπάθειες για διατήρηση του αισθήματος εχθρότητας και μίσους κατά του τ/κ λαού, αναφερόμενο στον διαγωνισμό αφίσας για την τουρκική κατοχή, από το Υπουργείο Παιδείας.  

«Δηλητηριάζουν τα μυαλά των νέων και προκαλούν την ανάπτυξη μιας ηγεμονικής νοοτροπίας παρά την οικοδόμηση ενός ειρηνικού και ειρηνικού μέλλοντος στο νησί», προσθέτει όσον αφορά τα βιβλία ιστορίας. 

Το «υπεξ» καλεί την κυβέρνησή να εντοπίσει τους δράστες και να τους παραπέμψει στη δικαιοσύνη, προσθέτοντας ότι θα παρακολουθούν το θέμα στενά.  

Το ant1live επικοινώνησε με την αστυνομία και όπως μας λέχθηκε, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία για το περιστατικό.