Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυτ

Δραματική έκκληση στον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν να της παραδώσει τη σορό του γιού της απηύθυνε η Λουντμίλα Ναβάλναγια, η μητέρα του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι που πέθανε σε φυλακή της Αρκτικής την Παρασκευή (16/2).

«Βλαντίμιρ Πούτιν...αφήστε με να δω τον γιο μου για τελευταία φορά», λέει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της που δόθηκε την Τρίτη (20/2) στη δημοσιότητα.

«Σας απευθύνω έκκληση, Βλαντίμιρ Πούτιν, η λύση σε αυτό το πρόβλημα εξαρτάται μόνο από εσάς. Επιτρέψτε μου επιτέλους να δω τον γιο μου. Ζητώ να επιστραφεί το πτώμα του Αλεξέι χωρίς καθυστέρηση, ώστε να μπορέσω να τον θάψω με ανθρώπινο τρόπο», λέει στο μήνυμά της η Λουντμίλα Ναβάλναγια. Το βίντεο αυτό γυρίστηκε σχετικά κοντά στη σωφρονιστική αποικία «Πολικός Λύκος» πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο όπου ο Ναβάλνι εξέτιε ποινή 19ετούς κάθειρξης και όπου πέθανε ξαφνικά την Παρασκευή έπειτα από περίπατο.

Δυτικές χώρες και υποστηρικτές του Ναβάλνι λένε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Ναβάλνι.

Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, η Γιούλια, υποστηρίζει ότι ο σύζυγός της δηλητηριάστηκε με νευροπαραλυτικό παράγοντα Νόβιτσοκ.

Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη και είπε πως οι δυτικοί ισχυρισμοί ότι υπεύθυνος είναι ο Πούτιν είναι απαράδεκτοι.