Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ναβαλνι

Η σύζυγος του μεγαλύτερου επικριτή του Ρώσου προέδρου Αλεξέι Ναβάλνι που βρέθηκε νεκρός την Παρασκευή στη σωφρονιστική αποικία Χαρπ όπου κρατείτο, ανάρτησε μια φωτογραφία με τους δύο τους γράφοντας στη λεζάντα απλά «Σ' αγαπώ».

 

Στην φωτογραφία φαίνονται να ακουμπούν τα κεφάλια τους και ο Αλεξέι Ναβάλνι να την φιλάει.

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι, η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν άγνωστο το πού βρίσκεται, είναι στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Salekhard σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Novaya Gazeta Europe.

Μέχρι το Σάββατο, δεν είχε γίνει ακόμη νεκροψία, ανέφεραν πηγές στην εφημερίδα. Μετά τον ξαφνικό θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι την Παρασκευή, που αποδόθηκε σε σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου, η σορός του μεταφέρθηκε αρχικά στην πόλη Labytnangi, 36 χιλιόμετρα μακριά από το σωφρονιστικό ίδρυμα όπου κρατείτο. Πέθανε στο χωριό Kharp στην μακρινή βόρεια αυτόνομη περιοχή Yamalo-Nenets της Ρωσίας. Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι η σορός μεταφέρθηκε αργότερα την Παρασκευή στο Περιφερειακό Κλινικό Νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Salekhard.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ η χήρα του Ναβάλνι

Με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ θα συναντηθεί αύριο στις 12.00 (ώρα Κύπρου) η χήρα του Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλνια, ενώ θα παρευρεθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Τη Δευτέρα, θα καλωσορίσω τη Γιούλια Ναβάλνια στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ» αναφέρει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ. Σημειώνει ότι «οι υπουργοί της ΕΕ θα στείλουν ισχυρό μήνυμα υποστήριξης στους μαχητές της ελευθερίας στη Ρωσία και θα τιμήσουν τη μνήμη του Αλεξέι Ναβάλνι».