Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μαδριτη

Δύο γυναίκες έχασαν την ζωή τους και πάνω από 15 τραυματίστηκαν σε φωτιά που εκδηλώθηκε στην Ισπανία. Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 7 το πρωί (0600 GMT) σε ένα δωμάτιο στον πρώτο όροφο της κατοικίας που φιλοξενεί 39 άτομα, ανέφεραν οι αρχές.

«Βρήκαμε τον δεύτερο όροφο πλημμυρισμένο από καπνό και αναγκαστήκαμε να απομακρύνουμε τους κατοίκους που βρίσκονταν εκεί σε ασφαλές μέρος», δήλωσε ο πυροσβέστης Χοσέ Λουίς Καστίγιο σε βίντεο που ανήρτησαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Μαδρίτης στο X, πρώην Twitter.

«Ο καπνός είναι αυτό που καταλήγει να προκαλεί βλάβες»

Μία γυναίκα που τραυματίστηκε, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση λόγω εγκαυμάτων, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με μέτρια ή ελαφρά τραύματα, κυρίως λόγω εισπνοής καπνού.

«Το πρόβλημα ήταν η εκκένωση και η παρουσία καπνού. Για άλλη μια φορά, ο καπνός είναι αυτό που καταλήγει να προκαλεί βλάβες. Ένας από τους θανάτους οφείλεται σε εισπνοή καπνού», δήλωσε ο πυροσβέστης Ρομπέρτο Μορέιρα στους δημοσιογράφους στο σημείο.

Υπό έρευνα τα αίτια της πυρκαγιάς

Τέλος, τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους, καθώς και η μία σε κρίσιμη κατάσταση, ήταν 80 ετών. Τα αίτια της πυρκαγιάς εξακολουθούν να ερευνώνται.

«Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας για τις δύο γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους μετά από την πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας», έγραψε στο Χ ο δήμαρχος της Μαδρίτης Χοσέ Λουίς Μαρτίνεζ-Αλμέιδα.

Πηγή: Τα Νέα