Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κανσας πυροβολισμοι

Ποινική δίωξη εις βάρος δύο ανηλίκων αποφάσισε δικαστήριο του Κάνσας για την ένοπλη επίθεση της 14ης Φεβρουαρίου στο Κάνσας, στη διάρκεια της παρέλασης για την κατάκτηση του Super Bowl. Στην επίθεση έχασε τη ζωή της μια γυναίκα ενώ τραυματίστηκαν 22 ακόμη άνθρωποι, εκ των οποίων 9 παιδιά.

Ο εισαγγελέας της κομητείας, Τζάκσον Τζιν Πίτερς Μπέικερ, δήλωσε ότι θα επιδιώξει να δικάσει τους δύο υπόπτους ως ενήλικες, αφού προηγουμένως οι δύο κατηγορούμενοι δικαστούν ως ανήλικοι, όπως προβλέπει η νομοθεσία της Πολιτείας του Μιζούρι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ηλικίες των τραυματιών από τους πυροβολισμούς κυμαίνονται από 8 έως 47 ετών, ενώ νεκρή είναι η Λίζα Λόπεζ-Γκάλβαν, δημοφιλής προσωπικότητα του τοπικού ραδιοφώνου.

Αρχικά για την επίθεση είχαν συλληφθεί τρία άτομα ως ύποπτα για την επίθεση, ενώ κατασχέθηκαν και όπλα. Προς το παρόν, δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα της επίθεσης, που έκανε τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζό Μπάιντεν, να κάνει ξανά και για πολλοστή φορά έκκληση στο Κογκρέσο να λάβει μέτρα, καθώς το πρόβλημα των ένοπλων επιθέσεων, ακόμη και από ανηλίκους, όπως σε αυτή την περίπτωση, έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας στις ΗΠΑ.

«Η Τζιλ (σ.σ. η σύζυγός του) και εγώ προσευχόμαστε για όσους σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν (...) στο Κάνσας και για να βρει η χώρα μας την αποφασιστικότητα να βάλει τέλος σε αυτή την παράλογη επιδημία βίας με τη χρήση όπλων που μας κάνει κομμάτια», δήλωσε.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών