Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καπουτζιδης

Προσκεκλημένος της εκπομπής «Στούντιο 4» ήταν ο Γιώργος Καπουτζίδης μία ημέρα πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ελλάδα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμα τεκνοθεσίας.

Από τη στιγμή που είσαι ομοφυλόφιλος σε έχουν πιο κάτω από έναν δολοφόνο

«Ό,τι και να κάνεις στη ζωή σου, το φάρμακο για τον καρκίνο να ανακαλύψεις, από τη στιγμή που είσαι ομοφυλόφιλος σε έχουν πιο κάτω από έναν δολοφόνο, έναν βιαστή. Καταλαβαίνετε ποια ήταν η αφετηρία μας, ποια σκέψη πρέπει να ξεριζώσουμε;».

Μιλώντας για τις τοποθετήσεις στη Βουλή χαρακτήρισε ως «ευτύχημα» το γεγονός πως εισηγητής του νομοσχεδίου είναι ο κ. Σκέρτσος. Ο κ. Σκέρτσος επισήμανε στην ομιλία του: «Δεν είναι ανεκτό, δημοκρατικά, οι συνάνθρωποι μας, με ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό, να έχουν λιγότερα ατομικά, πολιτικά ή κοινωνικά δικαιώματα, από την πλειονότητα» και πρόσθεσε ότι είναι απάνθρωπο να τιμωρούνται και να καταδικάζονται σε μια ζωή στο σκοτάδι και στο περιθώριο, όσοι πολίτες είναι διαφορετικοί από την πλειονότητα και δεν βλάπτουν κανέναν ούτε με τη ζωή ούτε με τις προτιμήσεις τους.

Θα αλλάξουν οι ζωές κάποιων οικογενειών όταν δοθεί ένα «ναι» από την πολιτεία;

Η εξάλειψη του μίσους δεν είναι αυτονόητη. «Για να καταλάβετε πού βρισκόμαστε ακόμα, πόσο ριζωμένο είναι το μίσος και μπερδεμένη είναι η συνείδηση κάποιων ανθρώπων, και η διάκριση είναι τόσο αυστηρή, αυτή τη στιγμή στην ελληνική Πολιτεία και σε πολλές χώρες του κόσμου αν ένας δολοφόνος θέλει να κάνει παιδί με μια έμπορο ναρκωτικών, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, κανένας νόμος δεν τους εμποδίζει, καμία Ιερά Σύνοδος δεν θα συνέλθει για να βγάλει απόφαση. Κανένας δεν θα τους εμποδίσει» είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Και συνέχισε: «Όταν ένα ομόφυλο ζευγάρι θέλει να κάνει παιδί, γίνεται αυτό που γίνεται. Αυτό δείχνει πόσο πιο κάτω μας έχουν.»

Πηγή: in.gr