Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κατεχομενα

Ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές ξεπέρασε τις 10 χιλιάδες, γράφει η «Μπαγιμσιζ Γκαζέτε».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι χιλιάδες Τουρκοκύπριοι συνεχίζουν να συρρέουν στις ελεύθερες περιοχές λόγω προβλημάτων, όπως οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας στα κατεχόμενα, η έλλειψη δικαιωμάτων των εργαζομένων και η συνεχής διάβρωση του κατώτατου μισθού έναντι του κόστους ζωής.

Σε δηλώσεις του, ο «πρόεδρος» του «συνδικάτου» Τουρκοκυπρίων εργαζομένων (TÜRK-SEN), Αρσλάν Μπιτσακλί είπε ότι περίπου 2.500 - 3.000 Τουρκοκύπριοι εγγεγραμμένοι στο «συνδικάτο» εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές λόγω των ευνοϊκών μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο Γκιουρτζάν Οσμάνμπουμπα, «πρόεδρος» του «συνδέσμου εργαζομένων στη νότια Κύπρο», επεσήμανε ότι ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές σήμερα είναι πάνω από 10 χιλιάδες και τόνισε ότι ο αριθμός αυτός, ο οποίος μειώθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας, αυξάνεται κάθε χρόνο και πέρυσι υπήρξε αύξηση πάνω από 3.500 - 4 χιλιάδες.

Αναφέρεται ότι οι περισσότεροι Τουρκοκύπριοι απασχολούνται στον τουρισμό, τις κατασκευές και την εστίαση.