Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λ

Αναστέλλεται η  προγραμματισμένη στάση εργασίας των σχολών οδηγών που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη αφότου δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους για ουσιαστικές τροποποιήσεις του προτεινόμενου νομοσχέδιου σύμφωνα με το Σύνδεσμο Σχολών Οδηγών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ εκ μέρους του Συνδέσμου Σχολών Οδηγών παγκύπρια ο Κώστας Κωνσταντίνου ανέφερε πως η προγραμματισμένη για αύριο στάση εργασίας και διαμαρτυρία στην Λευκωσία αναστέλλεται μετά από υποσχέσεις του Υπουργού Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων Αλέξη Βαφεάδη ότι θα αποσύρει το νομοσχέδιο το οποίο προωθείτο στην Βουλή.

Κατόπιν τούτου, συνέχισε ο κ. Κωνσταντίνου, «αναμένουμε από τον Υπουργό Μεταφορών να το δηλώσει επίσημα» προσθέτοντας πως βρίσκονται σε αναμονή, διαφορετικά θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας και διαμαρτυρίας.

Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Λευκωσία για το θέμα του νομοσχεδίου. Μετά που ο Υπουργός Μεταφορών υποσχέθηκε ότι όλα τα σημεία του νομοσχεδίου θα αποσυρθούν αποφασίστηκε να ανασταλεί η προγραμματισμένη στάση εργασίας των σχολών οδηγών και η διαμαρτυρία, κατέληξε. 

Οι Σύνδεσμοι Σχολών Οδηγών είχαν ανακοινώσει χθες ότι θα πραγματοποιούσαν στάση εργασίας και διαμαρτυρία την Πέμπτη  για την απόφαση του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για παραπομπή του νομοσχεδίου «Περί Εκπαιδευτών και Σχολών Οδηγών, Νόμος 2022», στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στις 15 Φεβρουαρίου.

Στην ανακοίνωσή τους οι Σύνδεσμοι σημειώναν ότι τα πλείστα μέτρα της προτεινόμενης νομοθεσίας σε περίπτωση εφαρμογής της στην ολότητα θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα των περισσότερων σχολών και Εκπαιδευτών Οδηγών.