Τηλεόραση Ραδιόφωνο
bataan

Στο λιμάνι της Λάρνακας το αμφίβιο επιθετικό πλοίο USS Bataan, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ομάδας κρούσης των Ηνωμένων Πολιτειών στην ανατολική Μεσόγειο.

Συνεργείο του ΑΝΤ1 βρέθηκε στην πλωτή στρατιωτική βάση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού καταγράφοντας τον εντυπωσιακό στόλο από αεροπλάνα, ελικόπτερα και αμφίβια οχήματα.

ηπα

Η γιγάντια πλωτή στρατιωτική βάση επέλεξε την Κύπρο και το λιμάνι της Λάρνακας για ολιγοήμερη στάση, ανεφοδιασμό και ξεκούραση του πληρώματος του.

Οι 2.500 πεζοναύτες και ναύτες που ευρίσκονται στο USS Bataan, έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν απρόσκοπτα από θαλάσσια σε χερσαία μάχη, αποβιβάζοντας δυνάμεις στη ξηρά με ελικόπτερα, αποβατικά σκάφη και αμφίβια οχήματα.

Το αμερικανικό πλοίο μπορεί επίσης να πραγματοποιήσει ανθρωπιστικές επιχειρήσεις, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ευρίσκεται στην περιοχή εάν χρειαστεί εκκένωση αμάχων από το Ισραήλ.

«Η αποστολή της ομάδας αμφίβιας υποστήριξης, ενεργώντας υπό τον Διοικητή του USS BATAAN, είναι η προετοιμασία και ο σχεδιασμός, για την παροχή δυνάμεων ανθρωπιστικής βοήθειας και επιχειρήσεων παροχής ανακούφισης σε περιπτώσεις καταστροφών» δήλωσε ο Διοικητής Αμφίβιας Μοίρας Μάρτιν Ρόμπερτσον

Ο Διοικητής του USS BATAAN Πολ Μπούχκαρτ ανέφερε ότι το εν λόγω αεροπλανοφόρο έχει τις μεγαλύτερες ιατρικές εγκαταστάσεις, από όλα τα αεροπλανοφόρα.

Το USS Bataan, είναι μικρότερη έκδοση ενός πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου, το οποίο διαθέτει επίσης ικανά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας και ραντάρ επιτήρησης.