Τηλεόραση Ραδιόφωνο
3

Οριακή είναι η κατάσταση στα Κέντρα Αίματος καθώς τα αποθέματα τείνουν να εξαφανιστούν θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή πολλών πολιτών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Προϊστάμενη του Κέντρου Αίματος, Άντρη Παναγιώτου τόνισε πως η ανάγκη για αιμοδοσία είναι τεράστια καθώς τα αποθέματα που υπάρχουν στο Κέντρο Αίματος αρκούν μόνο για 24 ώρες ενώ η ποσότητα που υπάρχει στις τράπεζες είναι μόνο για δύο ημέρες.

Άντρη Παναγιώτου – Προϊστάμενη Κέντρου Αίματος

«Καθημερινά γίνεται μια μάχη για να εξυπηρετήσουμε και να έχουμε και τα αποθέματα ασφαλείας μήπως συμβεί οτιδήποτε στο κέντρο αίματος. Είχαμε διάφορα σοβαρά περιστατικά, αιμορραγίες οι οποίες πήραν αρκετές φιάλες αίματος. Από την άλλη οι ανάγκες έχουν αυξηθεί σε πολύ υψηλό βαθμό».

Όσοι επιθυμούν να δώσουν αίμα μπορούν να το πράξουν αύριο στα κέντρα αιμοδοσίας που βρίσκονται σε Έγκωμη, Λάρνακα, Πάφο, Αμμόχωστο αλλά και στον Δήμο Αγλαντζιάς.

(ΚΑΡΤΑ)

Άντρη Παναγιώτου – Προϊστάμενη Κέντρου Αίματος

«Περισσότερη έλλειψη υπάρχει στο όμικρον αρνητικό, στο όμικρον θετικό και τώρα ξεκίνησε και λίγο το άλφα, για αυτό κάνουμε έκκληση για όλες τις ομάδες». 

λκξν

Αιμοδότες μπορούν να γίνουν όσοι είναι πάνω από 17 ετών, 50 κιλά και υγιείς ωστόσο εάν κάποιος πέρασε από ίωση πρέπει να περιμένει δεκαπέντε ημέρες πριν την παραχώρηση του αίματος.