Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Για προσπάθεια απαξίωσης της μεταρρύθμισης στην  τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και για αναζήτηση ανύπαρκτων άλλοθι από πλευράς Κυβέρνησης, κάνει λόγο ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ και Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών, Άριστος Δαμιανού.  

Έντονα επικριτικός ήταν ο κ. Δαμιανού στις δηλώσεις του, τονίζοντας πως «ο ΠτΔ αντί να ηγείται της προσπάθειας αποδόμησης της μεταρρύθμισης ας ηγηθεί επιτέλους αποτελεσματικά της κυβέρνησης του», μιλώντας παράλληλα για αδυναμία και έλλειψη πολιτικής βούλησης να συγκρουστεί με κατεστημένα για να επιβληθούν οι νόμοι και να εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση.  

«Είναι την αδυναμία της να πάρει θέση και να τοποθετηθεί ξεκάθαρα απέναντι από τις σκοπιμότητες και τα εμπόδια που τίθενται από ορισμένους επιτήδειους στην πορεία υλοποίησης της Μεταρρύθμισης, που εισπράττουμε», προσθέτει. 

Ο χορός της αποδόμησης

«Γιατί αλήθεια ο αρμόδιος Υπουργός άνοιξε τον χορό και χτες ο ίδιος ο Πρόεδρος μπήκε στον χορό της αποδόμησης της Μεταρρύθμισης; Νομιμοποιούμαστε να ισχυριστούμε ότι οι ανεπάρκειες και η κωλυσιεργία στην πορεία υλοποίησης προκαλούν ανησυχία στην κυβέρνηση, η οποία ψάχνει άλλοθι στους νομούς;», ανέφερε μεταξύ άλλων.  

Παράλληλα ο κ. Δαμιανού πρόσθεσε «μετά τις αρχικές τοποθετήσεις του αρμόδιου Υπουργού, επέλεξα συνειδητά να κρατήσω χαμηλούς τόνους γιατί η Επιτροπή είναι εταίρος εκείνων που καλούνται να εφαρμόσουν τη Μεταρρύθμιση. Όμως ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους ως ορίζει ο νόμος και να σταματήσουν να αναθεματίζουν τους νόμους και να αποδομούν τη Μεταρρύθμιση».