Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αγία Ζώνη

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας στην Καθολική Λεμεσού μεταφέρθηκε η Αγία Ζώνη της Παναγίας από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. Στο δεύτερο σταθμό της η Ιερά Ζώνη θα παραμείνει έως και τις 18 Φεβρουαρίου. Η μεταφορά της από το Παραλίμνι έγινε στην παρουσία πλήθους κόσμου με γυναίκες και άνδρες και παιδιά να την αποχαιρετούν με συγκίνηση και με δάκρυα στα μάτια.

Πριν από την μεταφορά της Αγίας Ζώνης τελέστηκε παράκληση στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.

Στο βίντεο που αναδημοσιεύουμε από την orthodoxianewsagency φαίνεται το πλήθος κόσμου που έσπευσε να αποχαιρετήσει την Αγία Ζώνη υπό τους ήχους του Ακάθιστου Ύμνου και με τις τυμπανοκρουσίες παιδιών ενώ γυναίκες έραιναν με άνθη και μύρα κατά την αναχώρηση της πομπής.

Τρισαρχιερατικό συλλείτουργο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου ενώπιον της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Της Θείας Ευχαριστίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος πλαισιούμενος από τους Μητροπολίτες, Πάφου κ. Τυχικό και Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα. 

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ με δάκρυα στα μάτια και προσευχές συνόδευσαν οι χιλιάδες Κύπριοι την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Λιτανεία που πραγματοποιήθηκε στο Παραλίμνι. 

αγία Ζώνη

Η Αγία Ζώνη στη Λεμεσό – Το πρόγραμμα
Ο Μητροπολιτικός Ναός Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής Λεμεσού θα υποδεχθεί το Θεομητορικό Κειμήλιο στις 11 Φεβρουαρίου 2024, στην αρχή της οδού Ελλάδος.

Την Αγία Ζώνη θα μεταφέρει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Γέροντας Εφραίμ. Θα ακολουθήσει στις 20:30 Ιερά Αγρυπνία. Το Θεομητορικό Κειμήλιο θα αναχωρήσει την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 12μμ.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 6.15πμ θα τελεσθεί Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών Αρχιερατίας του.

Από την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου θα τελούνται κάθε βράδυ στις 20:30 Ιερές Αγρυπνίες.

Από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου θα τελείται κάθε πρωί στις 7πμ ο Παρακλητικός Κανόνας προς την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου εκτός από την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου.

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 6.15πμ θα τελεσθεί Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών Αρχιερατίας του.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 17:00 θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας θα προεξάρχει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ο Ναός καθημερινά θα είναι ανοιχτός από τις 6πμ έως αργά το βράδυ.

αγία Ζώνη

*Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr