Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μεταναστες 2
*Φωτογραφία αρχείου

Ακόμη 144 παράτυποι μετανάστες έφτασαν χθες στην Κύπρο, ενώ δύο άνδρες συνελήφθησαν, οι οποίοι φέρονται να είναι οι πλοηγοί των δύο βαρκών. 20χρονος και 49χρονος οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης για έξι ημέρες. 

Συγκεκριμένα γύρω στις 17:00 χθες ανακόπηκε νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, βάρκα στην οποία επέβαιναν είκοσι ένας παράτυποι μεταναστες όλοι από Συρία. Πρόκειται για 12 άνδρες 2 γυναίκες και 7 παιδιά, τα 3 ασυνόδευτα.

Οι μετανάστες μεταφερθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίας Ναπας όπου έγινε η καταγραφή των στοιχείων τους. Συνελήφθη 20χρονος, ο οποίος φαίνεται να ήταν ο πλοηγός της βάρκας.

Οι υπόλοιποι 20 παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Η δεύτερη βάρκα εντοπίστηκε στις 19:00 νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο και σε αυτήν επέβαιναν 96 παράτυποι μεταναστες από την Συρία. Πρόκειται για 65 άνδρες 6 γυναίκες και 25 παιδιά, τα 14 ασυνόδευτα.

Οι παράτυποι μεταναστες μεταφερθηκαν με ασφάλεια στην Μαρίνα Αγιας Ναπας όπου έγινε η καταγραφή των στοιχείων τους.

Άνδρας 49 ετών συνελήφθη αφού φαίνεται να ήταν ο πλοηγός της βάρκας.

Οι υπόλοιποι 95 παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

27 μετανάστες περιφέρονταν στους Τρούλλους

Στο μεταξύ η ώρα 23:30 χθες εντοπίστηκαν να περιφέρονται στην κοινότητα Τρουλλων 27 παράτυποι μετανάστες από τη Συρία.

Πρόκειται για 24 άνδρες, δυο γυναίκες και ένα παιδί.

Μεταφέρθηκαν στο Κεντρο Προσωρινής Φιλοξενιας Μεταναστών Πουρνάρα.