Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυτ

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν καθημερινά οι πιστοί για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. Ο πατήρ Αυγουστίνος Κκαράς αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ότι βρέφος που ήταν σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο αφού σταυρώθηκε με την Αγία Ζώνη την επομένη πήρε εξιτήριο ενώ η προοπτική ήταν να μείνει στο νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Πρωτοσύγκελος Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, πατήρ Αυγουστίνος Κκαράς καθημερινά σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων από πιστούς που σπεύδουν να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη και καθημερινά αυτές οι ουρές όλο και αυξάνονται.

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου όπως είπε ο πάτερ, «φανερώνει την ευλάβεια του λαού μας και την ανάγκη που έχουμε όλοι να πάρουμε την πίστη μας από τον αληθινό θεό και από την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας, είναι μεγάλη ευλογία για όλους.».

Κληθείς να σχολιάζει τις αντιδράσεις που προκύπτουν από την περιφορά της Αγίας Ζώνης, ο πάτερ είπε ότι  «ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του, δεν θέλω κάτι να σχολιάσω».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι η απάντηση «είναι όλος αυτός ο κόσμος από βρέφη μέχρι γέροντες και άνθρωποι με αναπηρίες και άλλα προβλήματα υγείας να στέκονται υπομονετικά στη γραμμή με προσευχή και δάκρυα στα μάτια για να προσκυνήσουν την Παναγία»

Το περιστατικό με το βρέφος

Όπως εξομολογήθηκε ο πάτερ αυτές τις μέρες τον σημάδεψε ένα περιστατικό, όπου ένα βρέφος ήταν σε άσχημη κατάσταση στο Νοσοκομείο, «Πήγαμε την Τετάρτη σταυρώσαμε το βρέφος και την επόμενη μέρα πήρε εξιτήριο ενώ η προοπτική ήταν να μείνει στο Νοσοκομείο για μήνες. Αυτά όλα είναι η απάντηση σε οποιαδήποτε άποψη», είπε.

Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στην επαρχία Αμμοχώστου μέχρι την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 14:30 ενώ στη συνέχεια θα πάει σε άλλες επαρχίες.