Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μεταναστες

Δύο βάρκες στις οποίες επέβαιναν συνολικά 41 παράτυποι μετανάστες, έφτασαν το απόγευμα της Πέμπτης στην Κύπρο. Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν τις δύο βάρκες να πλέουν 12 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο. Οι παράτυποι μετανάστες ανέφεραν πως απέπλευσαν από την Τρίπολη του Λιβάνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη βάρκα, στην οποία επέβαιναν 23 παράτυποι μετανάστες - 19 άνδρες, 2 γυναίκες, ένα παιδί και ένας ασυνόδευτος ανήλικος - εντοπίστηκε λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα της Πέμπτης και ανακόπηκε από άκατο της Λιμενικής Αστυνομίας.

Οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην μαρίνα Αγίας Νάπας και αφού έγινε καταγραφή των στοιχείων τους, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα εντοπίστηκε η δεύτερη βάρκα, στην οποία επέβαιναν 18 παράτυποι μετανάστες - 15 άνδρες και 3 ασυνόδευτοι ανήλικοι - στα 12 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του κάβο Γκρέκο. 

Οι παρατυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν επίσης στη μαρίνα Αγίας Νάπας και αφού έγινε η καταγραφή των στοιχείων τους μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Πουρνάρα, στην Κοκκινοτριμιθιά. 

Από εξετάσεις της Αστυνομίας προέκυψε μαρτυρία εναντίον νεαρού, ηλικίας 17 ετών, ότι ήταν ο πλοηγός της πρώτης βάρκας, ο οποίος συνελήφθη και εντός της ημέρας θα οδηγηθεί ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του.

Πηγή: ΚΥΠΕ