Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τρη

«Τα άκουγα να συμβαίνουν αλλά δεν περίμενα ποτέ να συμβεί σε μας» δηλώνει η μητέρα της ανήλικης από το Κερατσίνι που ζούσε έναν εφιάλτη στα χέρια του 78χρονου παππού της ο οποίος φέρεται να ασελγούσε σε βάρος της από τα 9 της χρόνια.

Η αποκάλυψη για τη φρίκη που ζούσε το κορίτσι έγινε όταν μίλησε για τα όσα βίωνε σε φίλη της. Οι γονείς της ανήλικης κατέθεσαν αμέσως καταγγελία στο Τμήμα Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, μόλις ενημερώθηκαν για όσα είχαν συμβεί στο παιδί τους. Ο 78χρονος προφυλακίστηκε με την κατηγορία του βιασμού της εγγονής του, από την ηλικία των 9 έως 13 ετών, αντιμετωπίζοντας κατηγορία για γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη.

Η μητέρα του κοριτσιού μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», εξηγώντας ότι δεν μένει κοντά με τους γονείς της και δεν πήγαινε συχνά στο σπίτι τους. Όταν όμως, πήγαινε, υπήρχαν φορές που ήταν σε ένα δωμάτιο με τη μητέρα της και το παιδί καθόταν με τον παππού. «Ούτε καν φοβόταν αν θα έβγαινα από το δωμάτιο και έβλεπα κάτι. Το πρόσεχα πάρα πολύ το παιδί μου και να γίνει αυτό; Όχι, δεν το δέχομαι», είπε η μητέρα της ανήλικης που κατήγγειλε τον 78χρονο πατέρα της.

Η ίδια πρόσθεσε πως δεν έχει ρωτήσει την κόρη της τι ακριβώς γινόταν αλλά αν γινόταν συχνά. «Το 2022 είχα πάρει καλοκαιρινή άδεια και κατεβάσαμε με τον σύζυγο στο χωριό το παιδί. Όταν την πήρα τηλέφωνο και της είπα πως θα ερχόταν και ο παππούς και θα είστε στο ίδιο δωμάτιο, γιατί δεν υπήρχαν αλλού κρεβάτια, το κορίτσι δεν ήθελε. Το δεύτερο βράδυ που ήταν ο παππούς εκεί, πήγε σε μια φίλη της. Την είδε να κλαίει και της τα είπε όλα», περιέγραψε η μητέρα.

«Άνοιξε η γη και με κατάπιε. Δεν ήξερα πώς να του φερθώ του παιδιού μου. Το έβλεπα κι έκλαιγε κι έτρεμε. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ντρεπόμουν να το πάρω αγκαλιά. Δεν ήξερα πώς να του φερθώ. Της είπα "μη στεναχωριέσαι. Ό,τι είναι να περάσουμε θα το περάσουμε οι τρεις μας"», εξομολογήθηκε.

Η αντίδραση του παππού όταν του τηλεφώνησε η κόρη του και μητέρα της ανήλικης

«Όταν το έμαθα τον πήρα τηλέφωνο και τον απείλησα. Αντί να μου πει "ελάτε να μιλήσουμε", εξαφανίστηκε. Έφυγε. Ούτε τηλέφωνο να με πάρει ξανά. Μου έδειξε την ενοχή του», συμπλήρωσε η μητέρα της ανήλικης, συνεχίζοντας: «Τα αδέλφια μου δεν το πιστεύουν. Κανένα από τα τέσσερα αδέλφια μου δεν με πήρε ένα τηλέφωνο. Ήρθαν μόνο την πρώτη φορά για να μάθουν».

«Ό,τι είναι, θα το πληρώσει κι ας είμαι το παιδί του», κατέληξε ενώ σε ερώτηση για το αν ο 78χρονος κατηγορούμενος ήταν κακοποιητικός στην ίδια ή τη μητέρα της, η γυναίκα δεν θέλησε να απαντήσει.

Πηγή: protothema.gr