Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βια στα γηπεδα

Το θέμα των συστημάτων κλειστών κυκλωμάτων που είναι εγκατεστημένα σε γήπεδα της Κύπρου και πόσο αυτά  υστερούν από παρόμοια συστήματα του εξωτερικού κυριαρχησε στην ατζέντα της  συνάντησης του υπουργού δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεως με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΠ.

Σύμφωνα μάλιστα  με τον πρόεδρο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, ο υπουργός έμεινε έκπληκτος με τα όσα του παρουσιάστηκαν.  

«Κάναμε μια επίδειξή  για να δει ο κύριος υπουργός το τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα στα υφιστάμενα κλειστά κυκλώματα που δεν καταγράφουν σχεδόν τίποτα και αυτά που θα έπρεπε να υπάρχουν ούτως ώστε να έχει άποψη όταν θα προχωρήσουμε  στα διορθωτικά μέτρα. Προτείνουμε αυτά που έχουν 150 χώρες στον κόσμο γιατί αυτά που πολύ απλά βάλανε η πολιτεία τώρα είναι ακατάλληλα», είπε ο Πρόεδρος ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης,

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ κάλεσε όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο κεφάλαιο βία στα γήπεδα ενώ σχολίασε και το θέμα της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων.

«Εκτός από την αστυνομία  τον ΠΑΣΠ κανείς άλλος δεν έχει προχωρήσει να κάνει τις δεσμεύσεις  που υπέγραψε. Δεν επικροτούμε την οποιαδήποτε απαγόρευση φιλάθλων μπορεί να βρεθεί μια λύση. Εάν υπάρχει εύλογη και στην εσχάτη για λόγους ασφαλείας πρέπει να γίνει κάτι θα το συζητήσουμε να το δούμε», τόνισε ο κ. Νεοφυτίδης.

Παρών στην συνάντηση και η ηγεσία της αστυνομίας ενώ οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους ώστε να γίνει νέα αξιολόγηση των μέτρων που αποφασίστηκαν.