Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Στη συνεδρία του ΔΣ της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου την Παρασκευή θα αποφασιστεί έαν θα υπάρξει αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος κατά 6%. Πρόκειται για το τελευταίο αίτημα της ΑΗΚ το οποίο υπέβαλε προς την ΡΑΕΚ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΣ ΑΗΚ Γιώργο Πέτρου ο οποίος από το Μέρα Μεσημέρι στον ΑΝΤ1 εξέφρασε την άποψη ότι το 6% φαίνεται να είναι απαραίτητο για τη βιωσιμότητα της ΑΗΚ.

Αναφερόμενος στο τελευταίο αίτημα της ΑΗΚ και την ανάγκη για ανάβαθμιση των υπηρεσιών ο κ. Πέτρου δήλωσε ότι η ΑΗΚ «πρέπει να προχωρήσει με την αναβάθμιση της Δεκέλειας. Χωρίς αναβάθμιση της Δεκέλειας του χρόνου το καλοκαίρι θα έχουμε οπωσδήποτε έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος επομένως είναι πρωταρχικός μας στόχος να πάρουμε τις αποφάσεις μας»

Ο κ. Πέτρου ξεκαθάρισε ότι έαν η ΑΗΚ δεν κάνει σοβαρές επενδύσεις δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει τις ανάγκες του τόπου ενώ εξέφρασε αισιοδοξία όσον αφορά την βοήθεια που δίνει το Υπουργείο Οικονομικών, ότι θα συνεχιστεί.

Από πλευράς Υπουργείο Οικονομικών, το θέμα των αυξήσεων στο ρεύμα θα εξεταστεί και θα αποφασίσει μέσα στις επόμενες μέρες έαν θα σταματήσει ή όχι την χορηγία προς τα νοικοκυριά στο ηλεκτρικό ρεύμα. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του ΠτΔ Βίκτωρα Παπαδόπουλο, η θέση της Κυβέρνησης όλες οι αυξήσεις μπορούν να απορροφηθούν διαφορετικά, τουλάχιστον για φέτος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ η ΑΗΚ, μέσα από ανακοίνωση της αναφέρει πως με σκοπό τη στήριξη της κοινωνίας και την ελάφρυνση των νοικοκυριών, το ΔΣ ζήτησε και ενημερώθηκε από τη διεύθυνση της ΑΗΚ σχετικά με την προσφυγή που έχει καταθέσει ο οργανισμός για την απόφαση της ΡΑΕΚ για απόρριψη του αιτήματος της Αρχής που θα επέφερε το 2023 αυξήσεις της τάξης του 13% στα τελικά τιμολόγια.