Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Μία μονή του 16ου αιώνα, ανοίγει τις πύλες της σε τουρίστες, νοικιάζοντας χώρους του μοναστηριού μέσω Airbnb, υποσχόμενη «Γαλήνη, φως και ηρεμία», στην καρδιά της πόλης της Σεβίλλης στη νότια Ισπανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Guardian, οι μοναχές αναζητούσαν ευκαιρίες προκειμένου να αυξήσουν το εισόδημα τους με διάφορους τρόπους πέρα από την πώληση σπιτικών γλυκών. Στην αρχή σκέφτηκαν την μακροπρόθεσμη ενοικίαση του διαμερίσματος που κατείχαν ο θυρωρός τους και η οικογένειά του.

«Δεν θέλαμε να ασχοληθούμε άμεσα για τη διαχείριση των διαμερισμάτων»
Βέβαια, μετά την αποχώρησή τους από το διαμέρισμα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα βραχυχρόνια ενοίκια θα ήταν μάλλον ο καλύτερος δυνατός τρόπος προκειμένου να αυξήσουν το εισόδημα τους. Έλαβαν λοιπόν την απόφαση να μετατρέψουν ορισμένους χώρους του μοναστηρίου και να τους νοικιάσουν σε τουρίστες.

«Δεν θέλαμε να ασχοληθούμε άμεσα με τη διαχείριση των διαμερισμάτων, διότι δεν είναι αυτός ο τρόπος ζωής μας», δήλωσε η αδελφή María José τηλεφωνικά στην El País. «Αποφέρουν ένα εισόδημα που μας βοηθάει να ζήσουμε, αλλά δεν θέλαμε να έρθει εις βάρος της κλίσης μας, γι’ αυτό και αναθέσαμε σε κάποιον άλλον να αναλάβει τη διαχείριση».

Προσελκύουν ξένους τουρίστες

Όταν ο Χαβιέ Μπερνάλ έμαθε πως οι καλόγριες ενδιαφέρονταν να νοικιάσουν σε τουρίστες κάποια από τα δωμάτια που διαθέτουν, δεν έχασε ευκαιρία. Σύντομα κατάφερε να κλείσει συμφωνία μαζί τους για ένα χρόνο. Πλέον οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να νοικιάσουν τα καταλύματα από 90 έως 180 ευρώ για τουλάχιστον δύο διανυκτερεύσεις.

Σύμφωνα με τον Μπερνάλ, που τα διαχειρίζεται, τους δύο πρώτους μήνες έχουν προσελκύσει περισσότερους ξένους επισκέπτες, παρά Ισπανούς. «Μέχρι στιγμής, είναι κυρίως [ξένοι], αλλά είναι αλήθεια ότι το ποσοστό των Ισπανών είναι υψηλότερο από ό,τι συνήθως έχουμε σε αυτού του είδους τα ακίνητα», δήλωσε στην El País.

Δείτε φωτογραφίες από τα καταλύματα

1
1
1

Πηγή: in.gr