Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γαμοι

Μία πληροφορία που είχε φτάσει από την Πορτογαλία πριν από τέσσερα χρόνια, αποτέλεσε την αφορμή για να ανοίξει ο φάκελος εικονικοί γάμοι και να αρχίσουν εξονυχιστικές έρευνες από τις διωκτικές αρχές.

Οι εικονικοί γάμοι αφορούσαν την περίοδο 2017-2019 και όπως διαπιστώθηκε είχαν τελεστεί σε τρία Δημαρχεία. Της Λευκωσίας, της Αραδίππου και των Λειβαδιών. Γι αυτό σε δύο επαρχιακά ΤΑΕ συστάθηκαν ανακριτικές ομάδες που διερευνούσαν την σοβαρή αυτή υπόθεση με άκρα μυστικότητα.

Υπό διερεύνηση βρίσκονται 133 πολιτικοί γάμοι, με τις αρχές να μην αποκλείουν αύξηση του αριθμού των υποθέσεων για την περίοδο 2017-2019, αφού τότε ήταν δεκάδες οι γάμοι που είχαν τελεστεί με γαμπρούς από την Ινδία, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές και με νύφες από την Πορτογαλία και Λετονία, με σκοπό την εξασφάλιση άδειας παραμονής.

Ανάμεσα στους δεκατρείς συλληφθέντες στην Κύπρο, φαίνεται να βρίσκονται και κάποιοι από τους εγκεφάλους του κυκλώματος, που έκανε χρυσές δουλειές με τους εικονικούς γάμους

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου στον ΑΝΤ1 οι κατηγορούμενοι φαίνεται να εντόπιζαν γυναίκες καθώς επίσης και αλλοδαπούς στην Κυπριακή δημοκρατία για να προχωρήσουν στους εικονικούς γάμους πληρώνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά από 5 μέχρι 10 χιλιάδες ευρώ.

Οι 13 συλληφθέντες έχουν τεθεί υπό οκταήμερη κράτηση με διάταγμα του Δικαστηρίου, με τους ανακριτές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο και άλλων συλλήψεων.