Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βροχές

Βροχερό το τελευταίο 24ωρό, αλλά χωρίς την απαιτουμένη εισροή στο φράγματα. Στο 46,2% η πληρότητα, με τους αρμοδίους να μιλούν για δύσκολη χρονιά αν και αναμένονται και άλλες βροχοπτώσεις. Αυξημένα ποσοστά βροχής με προβλήματα στα κατεχόμενα.

Έβρεξε το τελευταίο 24ωρο … αλλά όχι όσο έπρεπε για να υπάρχει ικανοποιητική εισροή στα φράγματα.

Γιάννα Οικονομίδου- Ανώτερη Εκτελεστική Μηχανικός Τμ. Αναπτύξεως Υδάτων

«Η εισροή του τελευταίου 24ώρου ήταν μόνο 252 χιλιάδες κυβικά μέτρα με την πληρότητα να είναι στο 46,2% σε αντίθεση με το 67,1%  που είχαμε την αντίστοιχη περσινή περίοδο […] η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί αυτό το υδρολογικό έτος είναι πολύ δύσκολη».

Βροχές αναμένονται και τις επόμενες μέρες, και ευχή όλων να σημειωθεί ικανοποιητική χιονόπτωση στα ορεινά, ώστε να αρχίσει και η ροή νερού στα φράγματα.

Γιάννα Οικονομίδου- Ανώτερη Εκτελεστική Μηχανικός Τμ. Αναπτύξεως Υδάτων

«Έχουμε κάποιες ελπίδες ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας  θα σημειωθούν οι βροχοπτώσεις με την ένταση και στην τοποθεσία που την θέλουμε».

Την ίδια ώρα στα κατεχόμενα τα αυξημένα ποσοστά βροχής έφεραν και τα προβλήματα.

Μιχάλης Μούσκος- Λειτουργός Τμήματος Μετεωρολογίας

«Ανατολικές, βορειοανατολικές  και βόρειες και γενικά περιοχές  είχαν πολλή βροχόπτωση από καταμετρήσεις που γίνονται όχι από το τμήμα μετεωρολογίας +για ψες μέχρι το πρωί στην Κερύνεια σχεδόν 93 mm βροχής».

Οι περισσότερες βροχές έπεσαν στο Φρέναρος 31.8 μιλίμετρα mm, και ακολουθεί ο Σταυρός της Ψώκας με 16.2 mm και  Λεμεσός με 13.3 mm.  Η Μέση βροχόπτωση ήταν 9.5 mm.