Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κωνσταντινουπολη πυροβολισμοι

Έφοδο σε 30 διευθύνσεις κατά την οποία συνελήφθησαν 47 άτομα ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια έπειτα από τη δολοφονική επίθεση στην καθολική εκκλησία Σάντα Μαρία στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος Υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι συνελήφθησαν δύο ύποπτοι με καταγωγή από τη Ρωσία και το Τατζικιστάν για την επίθεση στην οποία δολοφονήθηκε ο 52χρονος Τουντσέρ Μουράτ Τζιχάν.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, από τις κάμερες ασφαλείας δύο άτομα φαίνονται αρχικά να περπατούν σε έναν δρόμο κοντά στην εκκλησία, φορώντας μάσκες και μαύρα ρούχα.

Στις πρώτες δηλώσεις που έγιναν μετά την επίθεση, αναφέρθηκε ότι δύο δράστες πήδηξαν πάνω από τον τοίχο ενός δρόμου κοντά στην εκκλησία και πήγαν στην περιοχή. Η δεύτερη καταγραφή είναι εντός της εκκλησίας όπου φαίνεται ένα άτομο να μπαίνει μετά την έναρξη της λειτουργίας.

Από τις κινήσεις τους φαίνεται ότι οι πιστοί άκουσαν θόρυβο πριν μπει ο δράστης στην εκκλησία. Μερικοί κοιτάζουν την πόρτα, ενώ ο 52χρονος που δολοφονήθηκε πλησιάζει τα στασίδια στα δεξιά της εισόδου και ένας από τους δράστες εμφανίζεται στην πόρτα της εκκλησίας.

Εν τω μεταξύ, ο δεύτερος δράστης πιθανότατα πυροβολεί στον αέρα. Στη συνέχεια ο ένας προχωρά προς τον 52χρονο και φαίνεται να τον πυροβολεί στο κεφάλι. 

Όπως καταγράφεται, οι πιστοί κρύβονται κάτω από στασίδια. Ενώ ένας από τους δράστες συνεχίζει να περιμένει στην πόρτα, ενώ ο δεύτερος μπαίνει στην εκκλησία. Ωστόσο φαίνεται να κάνει κινήσεις που δίνουν την εντύπωση ότι το όπλο του έπαθε εμπλοκή και οι δύο δράστες εγκαταλείπουν την εκκλησία.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Σαρίγερ Σουκρού Γκεντς είπε ότι μετά τον δεύτερο πυροβολισμό το όπλο έπαθε εμπλοκή. «Άγνωστο τι θα γινόταν, άγνωστο αν η επίθεση θα συνεχιζόταν», ανέφερε.