Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τουρκοκυπριακες περιουσιες

Υπό το μικροσκόπιο της θέλησε να βάλει η Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής τον σφετερισμό των ελλληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, και ειδικότερα στην περιοχή του κατεχόμενου Τρικώμου.

Οι βουλευτές επιχείρησαν να  πάρουν απαντήσεις από θεσμούς και κρατικές υπηρεσίες, για όσα γνωρίζουν, αλλά και για τα μέτρα που λαμβάνουν, σχετικά με τις παράνομες αναπτύξεις στα κατεχόμενα και σε κλεμμένες ελληνοκυπριακές περιουσίες, παρά την έγγραφη προτροπή του Γενικού Εισαγγελέα να μην διεξαχθεί η συγκεκριμένη συνεδρία, για λόγους εθνικής ασφαλείας και εθνικού συμφέροντος.

«Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την συνεδρία κεκλεισμένων των θυρών διότι δεν ξέραμε τι θα ακούσουμε. Θέλετε να σας πω τι μας είπαν; Τίποτε.», τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων, Νίκος Κέττηρος.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο ΑΝΤ1, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, θέλησε να αποτρέψει τις διαρροές, επί ενεργειών της κυβέρνησης ή και της Νομικής Υπηρεσίας, που σχετίζονται με το κρίσιμο θέμα του σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.

Γι' αυτό και ο Γιώργος Σαββίδης απηύθυνε επιστολές τόσο προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Προσφύγων όσο και προς την Πρόεδρο της Βουλής, και τονίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, πως...

«Το αντικείμενο της συζήτησης άπτεται των εθνικών συμφερόντων της Δημοκρατίας. Οποιεσδήποτε δημόσιες δηλώσεις επί του αντικειμένου ενδέχεται να παραβλάψουν τα συμφέροντα της Δημοκρατίας, με δεδομένες και τις εν εξελίξει διαδικασίες για τη διερεύνηση του ζητήματος.»

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων τόνισε πως η Επιτροπή θα επανέλθει επί του θέματος, ενώ ο Βουλευτής του  ΔΗΚΟ Χρίστος Σενέκης  τόνισε πως υπήρξε αδικαιολόγητη απραξία και ανοχή, όσον αφορά των σφετερισμό Ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα.

«Η λήψη νομικών μέτρων εναντίον φυσικών και νομικών προσώπων που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στον σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα αποτελεί ουσιαστικό εργαλείο στη διάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας.», επισήμανε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρίστος Σενέκης.

Στη συνεδρία τέθηκε και το θέμα του Τουρκοκύπριου δικηγόρου, ο οποίος τελεί υπό κράτηση στην Ιταλία για σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, εν αναμονή της έκδοσής του στην Κύπρο.

Με δεδομένο ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα του Τουρκοκύπριου δικηγόρου ανανεώθηκαν, ενώ εκκρεμούμε εναντίον του ένταλμα σύλληψης, μεταφέρθηκε στην Επιτροπή η έντονη ενόχληση του Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Ιωάννου, ο οποίος έχει ήδη διατάξει έρευνα για να εντοπιστούν ευθύνες και να αποδοθούν.