Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

«Ήρθε για να μείνει» είπε στο Μέρα Μεσημέρι στον ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Αρέστη.

Δεν ήταν λίγες οι επικρίσεις που δέχτηκε τόσο η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη όσο και το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο για τις επιλογές στους διορισμούς που έκανε στους Ημικρατικούς Οργανισμούς, ιδιαίτερα από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Ο κ. Αρέστη δήλωσε ακόμα πως «δεν διορίζουν πλέον τα κόμματα», προσθέτοντας στη συνέχεια ότι υπάρχει μια ανεξάρτητη διαδικασία με βάση την οποία δημιουργούνται κατάλογοι για υποψηφίους. Ακόμα, είπε, πως στους Ημικρατικούς έχουν διοριστεί άνθρωποι από όλες τις πολιτικές και κομματικές παρατάξεις.

Επιπρόσθετα, ο κ. Αρέστη, είπε πως το Γνωμοδοτικό Συμβούλίο δεν ήταν κάποιο κόλπο του ΠτΔ αλλά υποχρέωση της Κυπριακής πολιτείας με βάση τις προτάσεις του ΔΝΤ για το θέμα της διακυβέρνησης των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου είπε πως «είναι η πρώτη φορά που στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορεί ένας απλός πολίτης να κάνει αίτηση και να ελπίζει ότι μπορεί να διοριστεί και υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις χωρίς να πρέπει να περάσει μέσα από τις κομματικές διαδικασίες.»