Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αποφαση δικαστηριου

Ανατροπή αθωωτικής απόφασης πρωτόδικου Δικαστηρίου και άμεση ποινή φυλάκισης εφτά μηνών σε πρόσωπο για υπόθεση ναρκωτικών, επέβαλε το Εφετείο μετά από καταχώριση έφεσης από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, αναφέρει ανακοίνωση τη Δευτέρα της Νομικής Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρεται, ανατράπηκε, κατόπιν έφεσης που καταχωρίσθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, η αθωωτική απόφαση πρωτόδικου Δικαστηρίου εναντίον προσώπου, το οποίο είχε συλληφθεί για υπόθεση κατοχής και προμήθειας ναρκωτικών.

«Το Εφετείο, παραμερίζοντας την πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου και κάνοντας αποδεχτή τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ότι, με βάση τα ευρήματα του πρωτόδικου Δικαστηρίου, το Δικαστήριο έπρεπε να καταδικάσει και όχι να αθωώσει τον κατηγορούμενο, ανέφερε ότι το πρωτόδικο Δικαστήριο εσφαλμένα αθώωσε τον κατηγορούμενο στα αδικήματα για τα οποία κατηγορείτο», προστίθεται.

Για τούτο, αναφέρεται, «όπως σημειώνεται στην απόφαση του Εφετείου, η πρωτόδικη απόφαση παραμερίζεται και αντικαθίσταται με απόφαση καταδικαστική για τον κατηγορούμενο καθώς αυτός κρίνεται ένοχος στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε». Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε στη συνέχεια ποινή άμεσης φυλάκισης 7 μηνών, με το Εφετείο να σημειώνει τη σοβαρότητα των αδικημάτων και τη σημασία της αποτρεπτικότητας των ποινών.

Χαρακτηριστική, όπως αναφέρεται, είναι η αναφορά του Εφετείου ότι, «αναμφίβολα την ανησυχία του νομοθέτη για την εξάπλωση και διασπορά των ναρκωτικών συμμερίζονται και τα ημεδαπή Δικαστήρια όλων των βαθμίδων, τα οποία στα πλαίσια των δικών τους αρμοδιοτήτων συμμετέχουν στην προσπάθεια εξάλειψής τους». «Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε την ευκαιρία, σε πάρα πολλές περιπτώσεις κατά τα τελευταία έτη, να τονίσει την αδήριτη ανάγκη για επιβολή αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών στα πλαίσια των προσπαθειών πάταξης της μάστιγας των ναρκωτικών», ανέφερε η απόφαση.

Σημειώνεται ότι, εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, την υπόθεση χειρίστηκε η Πόπη Πίτσιλλου, Δημόσιος Κατήγορος Α'.