Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα για το Στρασβούργο, όπου αύριο, 23 Ιανουαρίου, θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

Στο περιθώριο της προσφώνησης του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει, επίσης, συναντήσεις με αξιωματούχους του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, αύριο το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας με τους Κύπριους και Ελλαδίτες βουλευτές που συμμετέχουν στην ΚΣΣΕ, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο κτήριο του ΣτΕ, όπου και θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών.

Θα ακολουθήσουν κατ΄ιδίαν συναντήσεις του, αφότου λάβουν χώρα οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Συνέλευσης, με τον απερχόμενο και με τον νέο Πρόεδρο της ΚΣΣΕ. Θα έχει, επίσης, συνάντηση με την ΓΓ της ΚΣΣΕ.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της ΚΣΣΕ.

Στις 3.30μμ (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της ΚΣΣΕ και θα απαντήσει σε  ερωτήσεις βουλευτών/εκπροσώπων των κομματικών ομάδων.

Στην ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της ΚΣΣΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφερθεί, ανάμεσα σε άλλα, στην παρούσα φάση του Κυπριακού και στη νέα προσπάθεια που ξεκινά μετά τον διορισμό της Απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ, καθώς και στον ρόλο που διαδραματίζει ο διεθνής παράγοντας στις προσπάθειες επίλυσής του, όπως επίσης και στις περιφερειακές εξελίξεις και στον σημαίνοντα ρόλο του Συμβουλίου της Ευρώπης στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο ΕΔΑΔ, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο του Δικαστηρίου κα Síofra O'Leary, ενώ το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί σε δεξίωση που θα παραθέσει προς τιμή του η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας στο Στρασβούργο.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Δώρο Βενέζη και υπηρεσιακούς παράγοντες, θα επιστρέψει στην Κύπρο, μεθαύριο, 24 Ιανουαρίου.