Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Greek Mafia

Ο ένας από τους συλληφθέντες των στυγερών δολοφονιών του Γιάννη Σκαφτούρα και Βασίλη Ρομπέτη αλλά και της απόπειρας κατά Μαυρόπουλου στην Ελλάδα είναι καλά γνωστός στις κυπριακές αρχές.  Ο 29χρονος, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, κρίθηκε επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη γι' αυτό και απελάθηκε από την Κύπρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο 29χρονος που συνελήφθη, βρέθηκε στην Κύπρο και συνελήφθη για αδικήματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων κατοχή οπλισμού και εμπρησμό και εξέτισε ποινή φυλάκισης το 2019. 

Όπως αναφέρουν τα ελλαδικά ΜΜΕ, ο 29χρονος φέρεται να είναι ανάμεσα στους εκτελεστές που πήρε μέρος στον πόλεμο της Greek Mafia.

Το έναυσμα που «ξεκλείδωσε» την υπόθεση ήραν ένα αποτύπωμα που βρέθηκε μετά τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου τον Απρίλιο του 2022 σε μια από τις μηχανές διαφυγής που έπαθε βλάβη και εγκαταλείφθηκε στο σημείο της δολοφονίας.

Όπως αναφέρθηκε στην ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 29χρονος και ένας 39χρονος, ως επίσης και άλλα πρόσωπα που συνελήφθησαν, έχουν ταυτοποιηθεί ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διέπρατταν δολοφονίες, εκρήξεις και εμπρησμούς.