Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ικξ

Τραγική κατάληξη είχε στην Ιταλία η επιθυμία μιας 20χρονης αλλεργικής στα γαλακτοκομικά να απολαύσει ένα τιραμισού, καθώς το γλυκό που της σέρβιραν, αν και βάσει καταλόγου πωλούνταν σαν «vegan», τελικά είχε γάλα στα συστατικά του.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε εστιατόριο του Μιλάνου στα τέλη του περσινού Ιανουαρίου, όταν η 20χρονη Άννα Μπελισάριο γευμάτιζε σε fast food εστιατόριο του Μιλάνου μαζί με μια φίλη της. Η κοπέλα, μετά την κατανάλωση του γλυκίσματος, έπαθε αναφυλακτικό σοκ και πέθανε μετά από περίπου 10 μέρες στο νοσοκομείο San Raffaele.

Πλέον, οι δύο γυναίκες που διατηρούσαν το εργαστήριο το οποίο προμήθευε το fast food εστιατόριο ερευνώνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, η 20χρονη μαζί με τη φίλη της είχαν μπερδέψει τα μενού των vegan τροφίμων με αυτά που περιείχαν γάλα. Στη συνέχεια, ωστόσο, υποστηρίχθηκε πως έγινε μπέρδεμα στο εργαστήριο του γλυκίσματος, με συνέπεια να αναμιχθούν vegan και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Με αυτά τα δεδομένα, οι ιδιοκτήτριες του εργαστηρίου, μια μητέρα με την κόρη της, ερευνώνται, πλέον, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Μάλιστα, η ίδια έκθεση αναφέρει πως η Μπελισάριο, όταν παρήγγειλε το τιραμισού, έλεγξε την ετικέτα με τα συστατικά και ζήτησε περαιτέρω πληροφορίες λόγω τηςαλλεργίας της, ωστόσο την καθησύχασαν από το εστιατόριο και έτσι ξεκίνησε να το τρώει.

Στη δεύτερη κουταλιά ένιωσε αδιαθεσία και έτρεξε στην τουαλέτα για να προσπαθήσει να κάνει εμετό. Στη συνέχεια, πήρε τα φάρμακα για το άσθμα και την κορτιζόνη που είχε πάντα μαζί της, αλλά λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις της και μετά απο 10 μέρες πέθανε στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως και σε άλλα ποτήρια τιραμισού της ίδιας μάρκας εντοπίστηκαν επίσης ίχνη πρωτεΐνης γάλακτος.

Επιπλέον, ίχνη αυγού βρέθηκαν στη μαγιονέζα του υποτιθέμενου «vegan» σάντουιτς που έφαγε η Άννα ως κύριο πιάτο στο ίδιο εστιατόριο.

Πηγή: protothema.gr